© Ove Lindfors/Linnea Press

Lag sjokoladeboller med espressotopping

Sjokoladekrem med kaffesmak er prikken over i-en på disse møre kaffekakene.

15. desember 2010 av Caroline Hofberg/Linnea Press

DETTE TRENGER DU:
(35-40 STK)

DEIG:
• 125 g temperert smør
• 1 dl siktet melis
• 2 ½ dl hvetemel
• 1 ss potetmel
• 3 ss kakaopulver
• 2 eggeplommer

TOPPING:
• 1 dl kremfløte
• 3 ms espressopulver
• 100 g mørk sjokolade, 70 % kakao
• Hele kaffebønner til garnering

DETTE GJØR DU:
1. Deig: Bland sammen ingrediensene til deigen i en kjøkkenmaskin. Jobb sammen deigen til en ball og ha folie rundt. La den hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
2. Sett ovnen på 180 grader. Rull teskjestore biter av deigen til baller. Legg dem på stekeplater med bakepapir.
3. Stek midt i ovnen i ca. 7 minutter. Avkjøl.
4. Topping: Varm fløte og kaffepulver. Ta det av varmen og del sjokoladen i biter og la det smelte i fløten. Avkjøl kremen i romtemperatur før du setter den i kjøleskap i 30 minutter.
5. Ha litt av den nesten stive massen på hver kake. Legg på en kaffebønne eller en sølvkule.

Seneste

Kanskje du også er interessert i...