Bak sjokoladeboller
Når kulden ikke har sluppet helt taket, er medbrakte boller med knasende sjokoladebiter en sikker vinner ute i det fri. Nyt synet av små vaser med flotte stemorsblomster i, mens du gumler i deg disse uimotståelige sjokoladebollene.
Sjokoladeboller
DETTE TRENGER DU:
(12 PORSJONER)
100 g smør
2 dl melk
50 g gjær
3 ss sukker
2 ts salt
2 egg
ca. 600 g hvetemel
100 g hakket Daim-sjokolade eller tilsvarende
1 egg til pensling
DETTE GJØR DU:
1. Smelt smøret i en kasserolle over svak varme, og hell melken i det smeltede smøret. Løs opp gjær i litt av den varme væsken, pass på at temperaturen ikke overstiger 37 grader.
2. Hell i resten av smør- og melkeblandingen, sammen med sukker, salt og egg.
3. Elt hvetemelet inn i deigen, og elt til deigen er glatt og smidig.
4. Sett deigen tildekket på et lunt sted, og la den heve til dobbel størrelse. Det tar ca. 1 time.
5. Legg deigen på en egnet bakeflate. Elt inn den hakkede sjokoladen. 6. Del deigen i 12 biter, og rull dem til boller. Legg bollene på en stekeplate med bakepapir på, og la bollene etterheve i ca. en halvtime.
7. Bollene pensles med pisket egg, og stekes i forvarm ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Kilde: Opplysningskontoret for meieriprodukter
© Opplysningskontoret for meieriprodukter