Dobbelt så god sjokoladekake

Sjokolademousse og sjokoladekake sammen - det blir dobbelt så godt, det!

Sjokolademousse er en garantert suksess. Her har den fått en dash konjakk som prikken over i-en.

DETTE TRENGER DU:

(8-10 BITER)

BUNN

• 100 g smør

• 2 egg

• 3 dl strøsukker

• 1 ½ dl hvetemel

• 1 ts vaniljesukker

• 1 g salt

• ½ dl kakao

SJOKOLADEMOUSSE:

• 2 ss konjakk

• 2 ss strøsukker

• 100 g mørk sjokolade, 70 % kakao

• 1 dl kesam

• 2 dl kremfløte

PYNT:

• Strimlet mørk sjokolade

• Bær

DETTE GJØR DU:

  1. Bunn: Smør en form med avtagbar kant som måler 24 centimeter i diameter. Sett ovnen på 175 grader.

  2. Smelt smør og la det avkjøles. Visp egg og sukker. Bland i mel, vaniljesukker, salt og kakao og visp det inn i eggedosisen. Visp inn smøret.

  3. Hell massen i formen og stek midt i ovnen i 25-30 minutter. Ta ut kaken og la den avkjøles. Vask kanten på formen og plasser den igjen rundt kaken.

  4. Moussen: Rør konjakk og sukker sammen til sukkeret løser seg opp. Smelt sjokoladen i vannbad og bland inn konjakken.

  5. Ta det av varmen og avkjøl litt. Rør inn kesam. Visp fløten og vend den inn i massen med luftige tak.

  6. Smør moussen i et tykt lag på sjokoladekaken. Still kaken i kjøleskapet i minimum en time. Server med strimlet sjokolade og bær.