Dobbelt så god sjokoladekake
Sjokolademousse og sjokoladekake sammen - det blir dobbelt så godt, det!
Sjokolademousse er en garantert suksess. Her har den fått en dash konjakk som prikken over i-en.
DETTE TRENGER DU:
(8-10 BITER)
BUNN
• 100 g smør
• 2 egg
• 3 dl strøsukker
• 1 ½ dl hvetemel
• 1 ts vaniljesukker
• 1 g salt
• ½ dl kakao
SJOKOLADEMOUSSE:
• 2 ss konjakk
• 2 ss strøsukker
• 100 g mørk sjokolade, 70 % kakao
• 1 dl kesam
• 2 dl kremfløte
PYNT:
• Strimlet mørk sjokolade
• Bær
DETTE GJØR DU:
Bunn: Smør en form med avtagbar kant som måler 24 centimeter i diameter. Sett ovnen på 175 grader.
Smelt smør og la det avkjøles. Visp egg og sukker. Bland i mel, vaniljesukker, salt og kakao og visp det inn i eggedosisen. Visp inn smøret.
Hell massen i formen og stek midt i ovnen i 25-30 minutter. Ta ut kaken og la den avkjøles. Vask kanten på formen og plasser den igjen rundt kaken.
Moussen: Rør konjakk og sukker sammen til sukkeret løser seg opp. Smelt sjokoladen i vannbad og bland inn konjakken.
Ta det av varmen og avkjøl litt. Rør inn kesam. Visp fløten og vend den inn i massen med luftige tak.
Smør moussen i et tykt lag på sjokoladekaken. Still kaken i kjøleskapet i minimum en time. Server med strimlet sjokolade og bær.