Bak morsomme whoopie pies

Har du ikke prøvd whoopies før? Her sommerversjonen av trendkaken du vil elske.

Whoopies er den perfekte desserten. To deilige kakebunner klemt sammen med luftig kremfyll imellom. Fyll dem med sommerbær og få en frisk og fruktig favorittdessert. Perfekt til hagefesten!

Dette trenger du:

100 g romtemperert smør eller margarin

1 ½ dl sukker

4 dl hvetemel

2 ss vaniljesukker

2 ts bakepulver

½ ts salt

1 egg

1 dl crème fraiche (35 % fett)

Fyll:

60 g romtemperert smør

3 dl melis

150 g Philadelphiaost eller kremost naturell

75 g bær, for eksempel bringebær eller blåbær

Slik gjør du:

Rør smør og sukker mykt og lett. Tilsett de tørre ingrediensene. Rør i egg og crème fraiche og rør til deigen er glatt og jevn.

Ha deigen i en sprøytepose og sprøyt den ut i kaker på størrelse med en 20 kronemynt, på en stekeplate med bakepapir. Har du ikke sprøytepose, kan du bruke to teskjeer og legg deigen på med dem. Stek dem midt i ovnen på 175 grader i ca. 8 minutter. Pass på at kakene ikke svir seg i kantene. Avkjøl på rist.

Bland sammen ingrediensene til fyllet og fordel dette på halvparten av kakene. Legg resten av kakene oppå fyllet. Kakene bør spises nylagde.

Vaniljesukkeret i kakene kan erstattes av 1 ts malt kanel eller 1 ts kardemomme eller 2 ss kakao eller 75 g revet mandelmasse eller 1-2 ts revet sitron- eller limeskall eller 50 g finhakket sjokolade.

Bærfyllet kan erstattes av sjokoladefyll. Bytt ut bærene med ¾ dl sjokoladepålegg med nøtter, for eksempel nugatti, 2 ss likør for eksempel Xante pærecognac og 3 ss kakao.

Kilde: Dansukker