9 fristende retter på grillen
Lag noe nytt på grillen, med fristende sauser og tilbehør - og se grillene som er lette å bære med seg.
Entrecôte med squash
Lag hele middagen på grillen. Både entrecôte, aubergine og squash blir smakfulle med rask grillvarme.
Klikk videre og se grillene du kan bære med deg til slutt.
Dette trenger du:
(4 PORSJONER)
ENTRECÔTE:
700 g entrecôte av storfe
2 ss olje til pensling
½ ts peppermiks
½ ts salt
TILBEHØR:
2 aubergine
2 grønne squash
2 ss olje
½ ts salt
½ ts pepper
1 ts provencekrydder
125 g naturell fetaost
Dette gjør du:
- Skjær aubergine og squash i 1 cm tykke skiver. Pensle dem med olje og grill dem ½ minutt på hver side. Legg dem over i en ildfast form i takstenmønster.
- Krydre med salt, pepper og provencekrydder. Strø over smuldret fetaost. Sett den ildfaste formen på grillen og legg på lokket. La det stå i ca. 10 minutter.
- Pensle entrecôtene med olje og krydre med peppermix. Grill dem på middels sterk varme i 3-4 minutter på hver side (avhengig av tykkelsen). Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu skivene og steke dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.

Amerikansk grillsaus
Denne amerikanske grillsausen er full av smak og verdt å lage selv. Sausen holder seg godt i kjøleskapet og passer utmerket til både marinade og grillsaus. Den passer godt til alle typer grillet kjøtt, enten penslet tynt på under grilling eller som tilbehør.
Dette trenger du:
(4 PORSJONER)
1 løk
½ rød chili
2 ss olje
2 ss soyasaus
1 boks hermetiske tomater
½ dl eplecidereddik
½ ss sennep
½ ss worchestershiresaus
1 ss sukker
2 ts paprikapulver
1 ts salt
1 ts pepper
Dette gjør du:
- Varm olje, tilsett løk og hvitløk og la det surre i ca. 5 minutter.
- Tilsett de andre ingrediensene og la sausen småkoke i ca. 20 minutter, til den er passe tykk.

Hamburger på grillen
Hjemmelaget hamburger er sunt og gir god smak av sommer.
Dette trenger du:
(4 PORSJONER)
HAMBURGERE:
400 g karbonadedeig
1 ts salt
½ ts pepper
4 ss salsa
2 ss olje
4 grove
hamburgerbrød
8 salatblad
4 ananasringer
2 tomater i skiver
1 rødløk i tynne skiver
¼ slangeagurk i skiver
DRESSING:
4 ss kesam mager
2 ts søt chilisaus
Dette gjør du:
- Bland sammen karbonade-deig, salt, pepper og salsa. Form deigen til 4 burgere.
- Pensle med litt olje og grill burgerne 4-5 minutter på hver side.
- Bland sammen kesam og søt chilisaus. Server burgerne på hamburgerbrød med salat, ananas, tomat, rødløk og agurk. Topp det hele med dressing.

Yoghurtmarinert svinebiff
Yoghurt, lime og koriander er en herlig kombinasjon, og mye brukt i eksotiske Indonesia.
Dette trenger du:
(4 PORSJONER)
4 skinkebiff
6 ss yoghurt naturell
2 ss limesaft
2 ss finhakket frisk koriander
Dette gjør du:
- Bland sammen yoghurt, limesaft og koriander, slå det ned i en plastpose, og legg kjøttet i. La det marinere i minst to timer.
- Ta det ut av posen, krydre med salt og pepper, og grill biffene ca. 2 min på hver side til de er gjennomstekte.
- Server gjerne med en dressing laget av det samme som marinaden, tilsatt litt sukker og pepper.
NB! Ikke bruk rester av marinaden til dressing. Marinade , da det ikke er lurt med hensyn til bakterier. Lag heller ny.

Grillspyd med lam
Et enkelt og fristende spyd med lam og pære.
Dette trenger du:
(8 GRILLSPYD)
800 g ytrefilet av lam evt. lammekoteletter
4 pærer
1 ts provencekrydder
ca. 1 ts salt
½ ts grovmalt pepper
Dette gjør du:
- Skjær kjøttet i biter på 2 x 2 cm. Bruker du koteletter, skjærer du løs kjøttet fra beinet først. Dryss over salt og pepper.
- Del pærene i like store biter som kjøttet.
- Tre på grillspydene med lagvis kjøtt og pære.
- Grill spydene på sterk varme i 5-10 minutter

Grillet hvitløk
Grillet hvitløk er smakfullt tilbehør til grillmat. Den blir myk og mild i smaken når den grilles.
Dette trenger du:
(4 PORSJONER)
2 store hvitløk
2 ss olivenolje
1 ts salt
1 ts pepper
Dette gjør du:
- Bruk fersk stor hvitløk. Del denne på tvers av båtene, vend i olje og krydre med salt og pepper.
- Legg hvitløken med snittflaten mot grillen på medium til svak varme, og la den grille i cirka 15 minutter til hvitløksbåtene er blitt møre. Da kan de trykkes lett ut.

Tomatsalat caprese
Den klassiske tomat- og mozzarellasalaten er nesten et lite måltid i seg selv, men er også nydelig tilbehør til grillet kjøtt.
Dette trenger du:
(4 PORSJONER)
4 tomater
2 mozzarellaoster
2 ss god olivenolje
1 ss balsamicoeddik
½ ts nykvernet pepper
blader av ½ potte frisk basilikum
Dette gjør du:
- Skjær tomat og ost i skiver. Anrett på et fat.
- Bland sammen olje, eddik og pepper og hell over. Topp med basilikumblader. Salaten er best hvis den er romtemperert.

Grillet skinkebiff med foliebakte poterer
Sett en ny spiss på grillklassikeren, med en pikant smak av blåmuggost.
SKINKEBIFF:
(4 PORSJONER)
4 skinkebiff
2 ss olje
1 ts salt
½ ts hvitløkspepper
POTETER:
800 g potet
1 ts pepper
150 g blåmuggost
4 ark med aluminiumsfolie
Dette gjør du:
- Vask potetene og del dem i tykke skiver. Fordel potetskivene på foliearkene. Smuldre biter av blåmuggost over og krydre med pepper. Lukk igjen og bak potetene på grillen i 15 minutter til de er møre.
- Pensle skinkebiffene med olje og krydre dem. Grill 2-3 minutter på hver side til de er gjennomstekte. Serveres med salat.

Sommerkotelett med tropisk salat
Sommerlig og frisk middagsrett med ris og frukt
.
Dette trenger du:
(4 PORSJONER)
KOTELETTER:
4 sommerkoteletter
2 ss olje
½ ts salt
½ ts sitronpepper
RISSALAT:
1 ½ dl langkornet middagsris
2 vårløk
1 rød paprika
½ mango
½ papaya
Dette gjør du:
- Kok risen etter anvisning på pakken. Avkjøl.
- Finhakk vårløk, paprika, mango og papaya. Bland det forsiktig inn i risen.
- Pensle kotelettene med olje og krydre dem med salt og pepper. Grill kotelettene i 3-4 minutter på hver side. Server gjerne med salsa eller chutney.

Grillbøtte
Ta med bøtte på stranden du også! De smarte bøttegrillene er lette å ta med, og bidrar ikke til forsøpling.
Grill, 27 x 24 cm, kr 357, Bloomingville.

Utepeis og grill
Dancook utepeis kommer med grillrist, og er en ypperlig grill å bære med seg ned på stranden, hvis dere er mange som skal ha mat. Den lave høyden gjør at alle kan nyte synet av bålet, og får den til å skille seg ut som grill.
Kr 1499, Bohus.

Fargerik bøttegrill
Grillbøttene står på ben, som hindrer at gresset på bakken blir svidd. De kommer i mange flotte farger - finn en som matcher din favorittsommerkjole!
Grill, kr 199, Åhléns.
