Silje er finalist i Norges vakreste hjem 2016

Se video og bilder fra Siljes hjem på Karmøy! Bak dørene hos denne finalisten møter du en festival av farger, stiler og DIY-prosjekter.

Silje Rysjedal fra Karmøy er finalist i Årets vakreste hjem 2016.

Silje Rysjedal fra Karmøy er finalist i Årets vakreste hjem 2016.

© Maria Svanevik

I samarbeid med Grønt Fokus leter vi etter Norges vakreste hjem 2016. Vi skal kåre en vinner og i år er det DU som bestemmer hvem som stikker av med prisen.

Premien er et gavekort på 50 000 kroner fra Grønt Fokus. Den heldige vinneren kan velge blant hagestuer, lysthus, lekehytter, drivhus og spennende garderobeløsninger.

Stem på din favoritt-kandidat her og vinn lampe fra Northern Lighting!

Silje Rysjedal (33) bor i en vertikaldelt tremannsbolig på Karmøy i Rogaland. Hun har et fargerikt og eklektisk hjem med mange lekne DIY-prosjekter.

Likte du hjemmet? Stem på Silje her!

– Alle veggene var eggeskallhvite da vi flyttet inn, men det ble for kjølig for meg. Så da måtte jeg frem med malerkosten. Farger er liksom «meg», forteller Silje.

Arbeidspult fra Jysk på soverommet er like pen som den er funksjonell. Skrivebordslampe fra Bloomingville.

Arbeidspulten fra Jysk på soverommet er like pen som den er funksjonell. Skrivebordslampen er fra Bloomingville.

© Maria Svanevik

– Jeg prøver å lage noe som går litt utenom strømmen. Det er ikke om å gjøre å være mest spesiell eller noe, men for meg blir det mer personlig når jeg går litt utenfor komfortsonen og finner noe eget og kult som ikke alle andre har, forklarer Silje.

Sengen til Emiliam består av en madrass lagt oppå Stuva-skuffer fra Ikea. Vegghyllen er fra Bloomingville, bilteppet er fra Oyoy, og sengeteppet er fra Hay.

Sengen til Emiliam består av en madrass lagt oppå Stuva-skuffer fra Ikea. Vegghyllen er fra Bloomingville, bilteppet er fra Oyoy, og sengeteppet er fra Hay.

© Maria Svanevik

– Det er for det meste jeg som gjør ting her, men jeg spør alltid mannen om samtykke. Og selv om han ikke er så interiørinteressert, tror jeg han synes det jeg gjør er kult. Nå i det siste har også eldstemann Emiliam begynt å mene ting. Det hender han kommer hjem fra barnehagen og spør: «Har du gjort noe nytt på rommet mitt i dag, mamma?»

DIY kjøkkenhylle av rør. Espressokopper fra Arne Jacobsen og grytekluter fra House Doctor.

Kjøkkenhyllen er laget av utstyr fra faghandel og tok fire måneder å lage! Nå ser den smashing ut og rommer alt fra espressokopper fra Arne Jacobsen til grytekluter fra House Doctor.

© Maria Svanevik

Silje googlet, researchet, målte og bestilte røropplegg, og overvant både mannens, farens og den lokale rørleggerens tvil i prosessen. Resultatet ble en rå og autentisk rørhylle.

– Ja, rørhyllen er noe av det jeg er mest fornøyd med her hjemme. Den og innredningen i stuen. Jeg synes vi har fått til en luftig og romslig løsning selv om det egentlig er begrenset plass her, smiler Silje beskjedent.

Vil du se flere bilder av hjemmet til Silje? Les hele reportasjen i juninummeret av BoligPluss – i salg nå!

Du kan stemme på kandidatene i Norges vakreste hjem helt fram til 15. juni.

Sjekk ut Silje på Instagram: @lillemittalt