Juryen i Norges vakreste hjem: Dette ser vi etter!

En samling kompentente damer er på jakt etter årets vakreste hjem, her kan du lese mer om hva de leter etter og hvilke råd de har til deg!

Norges største interiørkonkurranse er i gang. BoligPluss skal kåre Norges vakreste hjem 2014 sammen med God Morgen Norge på TV 2. Her er både store og små, trendy og koselige, fargerike og lyse hjem velkommen til å delta. Vi har fantastiske premier for totalt 155.000 kroner, så det er ingen grunn til å ikke slenge inn en søknad!

Les mer og meld deg på her

Årets jury består av seks interiørinteresserte og kompetente damer, som først skal velge ut finalistene i konkurransen, og til slutt sitte igjen med første- , andre- og tredjeplassen. Folkeprisen er det leserne som stemmer frem.

Hva leter juryen etter?

Birthe Midtun, juryleder og sjefredaktør i BoligPluss:

  • Jeg ser etter hjem som er innredet i en unik og personlig stil, og som skiller seg ut på en eller annen måte. Det kan være alt fra kul bruk av trendene til spennende farger og løsninger - alt som kan inspirere andre interiørinteresserte. Jeg håper også å få se flere ulike stiler blant finalistene. Tidligere har det vært mange med gamle hus som har meldt seg på, men det kan også være spennende å se mer moderne og trendy leiligheter og hus. Vi vil se mangfoldet!

Mine tips til de som ønsker å melde seg på er at de skal stole på sin egen smak og innrede med det du liker best selv. La deg gjerne inspirere av trendene, men kombiner dem med ting du har fra før og ting som betyr noe for deg.

Cathrin Hauan, vinner av Norges vakreste hjem i 2013:

  • Jeg ser ikke etter noe spesielt, men jakter på den gode følelsen enkelte hjem umiddelbart gir meg. Jeg er svak for flere stiler, og liker å se personene bak hjemmene i interiøret. Det må være personlig og levende.

  • Jeg tror det viktigste med å skape et vakkert og personlig hjem, er å følge sin egen magefølelse og ikke la seg styre av trender. Ikke tenk så mye på hva som passer sammen, men heller hva som får hjertet ditt til å smile. Bland gjerne stiler, og gammelt og nytt hvis det er det du liker. Da vil du alltid føle deg hjemme i eget hjem, og det er jo det viktigste,- at du trives i dine omgivelser!

Les om fjorårets vinnere og deres erfaringer med konkurransen her

Dagny Thurmann-Hoelseth, kreativ leder i Fargerike:

  • Jeg ser etter unike og personlige hjem med god bruk av farge. Jeg ønsker å se noen som våger å gå egne veier, og som stoler på egen magefølelse og egen stil fremfor å fylle hjemmet med trend-produkter. Gleder meg stort til å se finalistene!

  • Hva som er vakkert er jo veldig subjektivt, men for meg er et vakkert hjem et hjem som representerer den som bor der, og har en blanding av nytt og gammelt. Det kan gjerne være minimalistisk, romantisk, eklektisk, intellektuelt eller skandinavisk i stilen, jeg vil bare se personlighet og gjenstander av betydning. Alle kan kjøpe fine ting, men det gir ikke et hjem personlighet. Våg å ta sjanser, få yndlingsfargen opp på veggen, kjøp den orange sofaen fordi du elsker den. Det er ofte disse litt crazy beslutningene som setter prikken over i-en og gjør at du blir ekstra fornøyd i etterkant.

Tahani Aiesh, stylist i Steen & Aiesh:

  • Det viktigste for meg er at det er de som bor i hjemmet som har innredet det etter eget hode, og at det ikke bare er en kopi av noe de har sett på en blogg eller i et showroom. Det skal være geniunt og ekte, og det merker man ganske fort om det er.

  • For å få en personlig og vakker stil hjemme skal du rett og slett sette alle tingene du selv liker sammen! Det viktigste er at vakre ting blir brukt, at de ikke bare står på utstilling. Det skal se ut som om noen lever og bor der!

De to siste jurymedlemmene er reporter i God Morgen Norge på TV 2, Åse Linda Tynning og produktsjef i BoligPluss, Hilde Aronsen.

Her kan du lese mer om hvordan vi kårer Norges vakreste hjem.

Følg med på God Morgen Norge på TV 2 og her på våre nettsider fremover, årets kåring av Norges vakreste hjem blir et spennende, morsomt og engasjerende eventyr!