Fattighuset fikk Folkeprisen

Fattighuset i Holmestrand er kåret til Norges vakreste hjem av BoligPluss-leserne og "God morgen Norge"- seerne.

Bland de ti nominerte kandidatene til Norges vakreste hjem 2010, er Fattighuset i Holmestrand kåret av folket til Norges vakreste hjem. Huseier Marie Olaussen er dermed den lykkelige vinner av Folkeprisen.

  • Det er jo bare kjempehyggelig. Jeg får si som idrettsutøverne - den morsomste prisen å vinne er publikumsprisen. Jeg ser på dette som en fin belønning for all innsatsen vår, sier Marie Olaussen.

Det var lenge tett løp mellom Maries Fattighuset og Hjørdis´ vakre hus på Nord-Hidle. Til slutt vant Fattighuset med 21 stemmer.

  • Det har vært spennende å vente på resultatet, men nå er det bare gøy, sier Marie.

Les også: Avstemningen forlenget etter telefonstorm

Marie og mannen kjøpte Holmestrands gamle fattighus for 1 krone i 2005. Bygningen var helt forfallen, men er nå totalrestaurert. Inventaret er også historisk, og alt annet enn hvitt - her lever Marie og familien med historiens fargepalett.

  • Vi har har valgt farger i samråd med Riksantikvarens regler for fredede hus. Vi er fornøyde med resultatet, og tydeligvis er andre det også. At vi vinner betyr jo bare at folk er klare for farger, sier Marie.

Se flere bilder fra Fattighuset i bildegalleriet.

Som vinner av Folkeprisen får Marie et gavekort på 5000 kroner fra Wilfa, og vil bli presentert på "God morgen Norge" på TV2 fredag 8. oktober. I samme program annonserer juryleder og sjefredaktør Christina Dorthellinger 1.- 2.- og 3.-plassene i Norges vakreste hjem.

Les også: slik kårer vi Norges vakreste hjem

Vinneren av Folkeprisen får også en hyggelig juleoverraskelse av BoligPluss.

  • Vi kommer med journalist, stylist og fotograf til Holmestrand og lager jul i Fattighuset, lover sjefredaktør Christina Dorthellinger.

En mer stemningsfull setting for en julereportasje enn ett av Norges vakreste hjem, skal man lete lenge etter. Resultatet kan du se selv, i julenummeret av BoligPluss som kommer i slutten av november.

Se flere bilder fra Fattighuset på Maries blogg "Livet i Fattighuset".

Norges vakreste hjem kåres av BoligPluss i samarbeid med "God morgen Norge" på TV2.