Her er julepynten du kommer til å se overalt denne julen

Grønt og rødt, brettede stjerner og flettede hjerter går aldri ut på dato. Men klassikerne får selskap av en nyklassiker, som definitivt kan klare mange år i julemanesjen fremover!

© Missemai

Den "nye" trenden til julehjemmet ditt er en enkel og budsjettvennlig versjon, som heldigvis ikke krever at du tømmer lageret hos din lokale hobbybutikk.

Du har garanteret en saks, ikke sant?

Hva med helt vanlig hvitt A4-papir?

Så er du klar til å gå i gang!

I år kommer vi til at se mye mer til poetisk papirklipp, hvor det er formene og silhuettene som er i fokus - ikke papiret.

Flere produsenter har laget sine egne bud, som du kan kjøpe og henge rett opp, men du kan også lage de selv.

Papirpionér

Én av pionerene innenfor de vakre papirklippene er kunstneren Mia-Louise Mailund, som eier firmaet Missemai.

Hennes poetiske ballerina-dansere med snøfnugg-skjørt er et fint bevis på at hvitt papir kan bli til ren julemagi! Det samme er hennes yndige juletrær.

Kjøpeklipp

Blant Ferm Livings julenyheter finnes også de fineste papirklippene i mer abstrakt format, som inviterer til å bli hengt på treet. De er resultatet av et samarbeid med en annen papirkunstner, Amanda Betz.

Men de fine papirklippene kommer også i mindre avansert art, som fortsatt pynter minst like mye. Ikea har i år lansert "kvister" med bær og blader, som ser ut som ren julepoesi!

© Ferm Living

'Christmas Paper Cones', Ferm Living, 3 stk, ca 350 kr.

© Ikea

Julepynt, 'misteltein', Ikea, 4 stk, 49 kr.

© Broste Copenhagen

Papirmisteltein, Broste Copenhagen, 122,50 kr.

Lag dine egne juleklipp

Har du lyst å klippe dine egne kreative julekreasjoner av papir kan du selvfølgelig prøve deg frem. Du finner også inspirasjon til vakre idéer nedenfor.