Det er venteliste til disse norske julekulene et år i forveien

Jeanette og Erik står bak årets kuleste julepynt, og de er fortsatt åpen for forslag til hvilke kjendiser som skal henge på juletreet i 2023.

© sofiero_nordstrand

Da julekulene av Kong Harald og Dronning Sonja ble lagt ut til forhåndssalg i oktober 2021, ble de revet vekk.

Og fra kommentarene på Instagram å dømme var det mange som ønsket å bli satt på venteliste...og de var til og med villig til å vente et helt år på den ikoniske julepynten:

"Kan dere være så snill å sette meg på liste til neste år 🙌🏻 eller finner dere et par på lageret så rop ut! Må ha - men oppdaget for sent"🤗 kom det for eksempel fra en leser. Og han/hun var langt fra den eneste som var villig til å vente et år på Norges mest hypede julekule.

Og i 2022 var heldigvis det populære Kongeparet tilbake, men denne gangen dukket det også opp enda flere norske ikoner.

Kolleksjonen var nemlig utvidet til å romme julekuler av blant annet Kronprinsparet, Kim Friele, Else Kåss Furuseth og hele Norges Ingrid Espelid.

Og interessen er fortsatt stor:

Vil ha ALLE 😍😍😍😍😍👏

Skal dokke ta inn flere? Rakk ikke kjøpe 😢

Utsolgt 😔 Så tøffe 🙌

Norske kjendiser som julepynt

De ikoniske julekulene er designet av Jeanette Tonning Sundal og samboeren Eirik Hitland Johannessen som også står bak populære og fargerike Heim som ble startet i 2019 som en liten butikk på Bryggen i Bergen. I fjor vokste de seg ut av lokalene der og åpnet en større butikk i Strandgaten.

Jeanette forteller at ideen startet da de gikk inn i sin første julesesong på Bryggen. Her snublet de over mye fantastisk julepynt, blant annet julekuler formet som David Bowie, Freddie Mercury og andre ikoniske personligheter.

  • Vi så at de var veldig populære og tenkte at det hadde vært kult å designe lignende julepynt med norske kjendiser, forteller hun til BoligPluss.

I 2021 testet de så ut et lite opplag av kongeparet, for å se hvordan det ville slå an.

  • Pågangen etter lansering var enorm, så vi endte opp med å bestille to ekstra hasteopplag for å møte etterspørselen. I år satset vi på en større kolleksjon, og responsen har vært veldig god, sier Jeanette.

Eirik er grafisk designer og Jeanette er illustratør, og Heim begynte som et sted hvor de kunne selge sine egne ting, og ta inn produkter fra lokale kunstnere og designere.

© Tuva Midttun
© Truls Bakken

Hvem henger på treet i 2023?

Det er fortsatt Kongeparet som troner øverst, med Kronprinsparet hakk i hæl.

  • De andre har vi hatt et litt mindre opplag av, men der er allerede Kim Friele og Sølvgutten utsolgt på nettbutikken, sier Jeanette.

På Instagram er vi kommet over flere forslag til neste års julekuler, og Jeanette kan fortelle at de allerede er i gang med kolleksjonen for 2023:

  • Men der må dere nok vente til neste jul før vi avslører hvem det blir, men vi er fortsatt åpen for forslag, sier hun avslutningsvis.

De populære julekulene henger på mange juletrær rundt i landet, og hjemme hos @sofiero_nordstrand finner man blant annet denne av Norges udødelige diva og teaterdronning, nemlig ikonet Wenche Foss.

© Truls Bakken

Hele Norges gledesspreder Else Kåss Furuseth har også endelig blitt julepynt! En julekule som skinner om kapp med hovedpersonen selv, og med nesten like smittende smil.

Du kan se hele kolleksjonen her.