Verdens mest populære peisovn blir ny

Tidløst design og ekte håndverk går aldri av moten. Når Europas mest prisvinnende peisovn blir ny, spares det ikke på noe.

165 år med stolte, norske tradisjoner er fortsatt en garantist for evig hygge i de tusen hjem.

Da Jøtul redefinerte det klassiske vedovns-designet med den unike 370-serien i 2006, ble den en umiddelbar suksess. Ikke bare vant de den prestisjetunge designprisen "Red Dot Design Award: Best of the best", de klarte også kunststykket å vinne kundenes hjerter.

Den strålende mottakelsen gjorde raskt 370-serien til Europas mest populære vedovn, så da etterfølgeren skulle lanseres ble selvsagt ingenting overlatt til tilfeldighetene.

Et nytt designikon er født

Viktigheten av å identifisere hva som gjorde Jøtul F 370 til verdens mest populære og prisvinnende vedovn gjorde seg raskt gjeldende. Målet for designerne var tydelig.

“Behold det som fungerer og forbedre der vi kan.”

– Kristin Schanche, Studio Director & Partner, Hareide design

Resultatet ble F 370 Advance, en serie som gir enda større innsyn til flammene via tre store vinduer, samtidig som peisovnen nå er utstyrt med brukervennlige luftkontroller som gjør at glasset alltid holder seg rent.

Nykommeren Jøtul F 370 Advance har allerede vunnet designprisen IF Design Award i 2017. Her ser du High Top-versjonen.

For alle som har lyst på en moderne ovn der du slipper å bruke tid på tørke sot fra glasset, og i stedet kan bruke tiden til å kose deg med de du er aller mest glad i, bør altså valget være enkelt.

En peisovn som kan vris 360 grader!

Jøtul F 373 Advance kjennetegnes ved sitt moderne design, og har brennkammeret plassert på en søyle. Selve grunnmodellen monteres naturligvis i den retningen du ønsker for best innsyn til flammenes bevegelser fra ovnens tre vinduer.

Har du en åpen stue/kjøkkenløsning kan det imidlertid være praktisk å ha muligheten til å kunne vri peisovnen i akkurat den retningen du ønsker, og det har selvsagt Jøtul tatt hensyn til: Bestiller du ovnen med topputtak og dreiefot kan du nemlig vri ovnen hele 360 grader.

Skal du flytte gjestene fra spisebordet til sofa-kroken? Ikke noe problem: Med topputtak og dreiefot kan du vri ovnen i nøyaktig den retningen du vil!

Men Jøtul hadde ikke vært Jøtul om de bare hadde kos og lekkert design i fokus.

Ekte norsk tradisjon

For å vinne kampen mot kulda har Jøtul helt siden starten i 1853 lagt vekt på å ha solid håndverk i bunn. Som en av verdens eldste produsenter av ovner, innsatser og peiser er det derfor verdt å merke seg at alle ovnene fortsatt produseres ved gamle Kråkerøy Verk i Fredrikstad.

Resultatet av den unike kompetansen som sitter i veggene er produkter som både er funksjonelle og moderne, samtidig som de oppleves som tidløse: Ganske enkelt fordi solid håndverk aldri går av moten.

Kortreiste materialer som varer

I motsetning til de fleste konkurrentene lager Jøtul fortsatt alle sine ildsteder av støpejern, og det er det svært gode grunner til: Støpejernet tåler ekstremt høye temperaturer og temperatursvingninger uten å gå i stykker.

Siden støpejernet i tillegg kan produseres i tredimensjonale former, gir det også utallige muligheter til å støpe enhver designdetalj ferdig i ett stykke. Resultatet blir dermed både robust og lekkert, uten at man trenger å bekymre seg for sveiseskjøter og tretthetsbrudd som følge av at flere ulike deler må festes sammen.

Gjenbruk i praksis: Jøtuls støpejern er resirkulert jern levert av lokale skraphandlere.

Velger du Jøtul F 373 Advance kan du derfor være trygg på at du får en moderne ovn tuftet på klassisk og tidløst design.

Det gir et resultat som ikke bare vil glede deg, men også de kommende generasjoner. Eller som Jøtul oppsummerer det: Det er hygge i praksis.

LES MER OM JØTUL F 373 ADVANCE OG DE ANDRE MODELLENE I SERIEN HER!

Jøtul F 373 Advance kommer i sort (Black Paint) eller hvitt (White Enamel)

Annonsørinnhold: Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel skrevet av Kontent for Jøtul.