Få syrinbuketten til å holde lengre med hammer og hodepinetabletter

De vakre blomstene i hvit og lilla er fristende å ta med inn og sette i vaser. Dessverre så falmer de fort, men du kan få de til å stråle lengre ved hjelp av blant annet hammer, hodepinetabletter og kaldt vann.

Syrinbukett tips
© Styling: Living Stories, Foto: Anitta Behrendt // Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Vi er mange som elsker syriner og flere har nok prøvd å sette et par grener i vase innenfor, når sesongen først starter.

Men som regel blir det et trist syn ganske fort, siden de velduftende blomstene ikke kan holde så lenge i en vase innenfor.

Men du kan faktisk gjøre noe for å forlenge tiden, og få syrinene til å se friske ut!

Og det involverer blant annet en hammer!

6 tips til å få syrinbuketten til å holde lengre

  1. Klipp syringrener om morgenen. Der har de nemlig sugd til seg masse vann i løpet av natten, som ikke er fordampet enda. Du fanger altså blomstene på det aller beste tidspunktet.
  2. Ta en mugge eller vase med kaldt vann med deg utenfor og sett de direkte ned i vannet, hver gang du klipper en gren.
  3. Velg blomsterklaser, hvor 3/4 deler av de små blomstene er sprunget ut, mens spissen av klasen enda ikke er sprunget ut. Syriner springer ikke mer ut når du først har plukket de, så finn derfor de som er sprunget ut - men ikke for mye, så de visner for fort.
  4. Når du har tatt buketten med inn kan du la den stå en time eller to, før du fjerner alle de grønne bladene for å sikre at "energien" går til å holde blomstene pen - ikke bladene.
    TIPS Vil du ha blader i buketten, så plukker du bare stilker med blader for seg selv.
  5. Gi syrinene et nytt snitt og bank de siste 3-5 cm av stilkene med en hammer. Slik kan de suge til seg mer vann og holde lengre.
  6. Still buketten i en vase med lunkent vann, en knust hodepinetablett med acetylsalisylsyre, 1 tsk sukker og en 1 tsk husholdningseddik - sammen fungerer disse tre tingene som gjødsel for buketten og forlenger levetiden.

Så gjenstår det kun å nyte synet av vakre syriner i vase.