Ny sofatrend + 5 andre trender som kommer til å dominere 2019

Møbelmessen i Stockholm er litt som hva den københavnske moteuken er for fashionistaer; En mulighet for å få et klart bilde av hvordan fremtiden kommer til at se ut. Vi er nettopp landet hjemme.

© Bolig Magasinet

Stockholm Furniture & Light Fair arrangeres en gang i året. Her samles et hav av boligbrands for å vise hva de satser på i fremtiden. Årets messe er nettopp avsluttet.

Vi var naturligvis med for å spotte trender og kikke på noen av de nyhetene du kan glede deg til i år. Vi har sammenlignet notater og gir deg nå topp 3 trends!

3 interiørtrends du kommer til å se overalt i 2019

Lyse (og små) sofaer

Det var spesielt et møbel som gikk igjen i utallige varianter blandt brandsene som viste frem sine nyheter for 2019: 2-3 person sofaer i lyse materialer med tekstur, og runde organiske former.

De var overalt! Og symboliserer i all deres sofistikerte design en diskrèt avskjed med chaiselongsofaen. I stedet skal vår foretrukne sofaplass være estetisk og innbydende til samtale, fremfor henslengt tv-titting.

Det skal dog sies, at hjørnesofaer også var velrepresentert. Mange av de var også betrukket med lyse materialer i hvitt og beige.

Mye tyder på at 2019 blir et upraktisk, men veldig elegant år i hjemmet.

Sofaer fra hhv. New Works, Ferm Living og Menu.

© Bolig Magasinet
© Bolig Magasinet
© Bolig Magasinet

Opalglas og faste, spinkle linjer

På lampefronten sto det lysende klart hva tendensene er. Etter en tid hvor vi har stirret oss delvis blinde på blottede pærer, har vi nå nådd et punkt hvor det er litt mer skånsomt.

Lyskildene blir gjemt bak ugjennomsiktig matt glass, kalt opalglass. Mange steder ble det hvite glasset akkopagnert av stramme, smale linjer i metall.

Blandt annet ble det brukt hos hhv. Design for the People by Nordlux, Friends and Founders og Menu.

© Bolig Magasinet
© Bolig Magasinet
© Bolig Magasinet

Beige og brunt

En trend som også viste seg tydelig var fargepaletten, som gikk igjen på hele messen. Mange av utstillerne viste harmoniske jordfarger som base for deres utstilling.

Denne trenden er en del av en økende bevissthet om hvilken stor gave naturen og kloden er. Det handler også om at vårt sinn har godt av å være omgitt med natur og alle elementene den har å tilby.

Noen av de som viste duse farger var hhv Juul, Ferm Living og New Works.

© Bolig Magasinet
© Bolig Magasinet
© Bolig Magasinet

3 minitendenser, du også vil oppleve i 2019

Grove tekstiler og bouclé

Velour har vært en favoritt i lang tid, når det gjelder polstring, men mye tyder på at fremtidens møbelstoff er mye mer grovt med tydelig struktur. Det kunne vi også se hos mange ulike brands på lenestoler og sofaer.

© Bolig Magasinet

Et hint av gult

Noe som virkelig fanget øyet og brøt med jordfargene var gule sofaer og detaljer. &Tradition og Eilersen var noen av dem som kunne tilby slikt. En trend som helt sikkert blir populær som kontrast til en rolig base. Det var ikke kun klar gul, men også lys grønngul og karrygul får en oppreisning.

© Bolig Magasinet

Seaworld

Elementer fra undervannsverden var også representert hos flere ulike brands. Det så vi hos blandt annet Ferm Living og AYTM, hvor puter, pledd og tepper hadde mønster ala koraller.

© Bolig Magasinet

Det var alle updates for nå.

Er det noe du har forelsket deg i?