Skap spa-følelsen hjemme med de perfekte duftene

© Depositphotos

Vi nordmenn tilbringer mye tid i hjemmene våre. Vi liker å ha det fint og komfortabelt rundt oss, og det er nettopp derfor vi også kaller det et hjem. Det ene stedet hvor vi virkelig kan senke skuldrene, puste ut og slappe helt av. Hvordan vi har det rundt oss har mye å si for hvordan vi føler oss, og luktesansen utgjør en viktig brikke i dette, da den faktisk kan endre hvordan vi har det. Med duft til hjemmet kan du sørge for å skape et miljø som gir rom for avslapning og ro, og som også skaper inspirasjon og glede, både for deg og dem rundt deg.

Ta deg tid til deg selv

Etter en lang periode med pandemi hvor folk mer eller mindre satt innesperret, ble vi mer opptatt av å bringe gledene fra utsiden inn i hjemmene våre, enten det er i form av en frisk duft til hjemmet eller vakre blomster. Vi brukte mer tid på å lage og nyte god mat, på å børste støv av gamle og nye hobbyer, og på å dyrke frem velvære-følelsen. Disse tingene har vi vært flinke på å bevare selv etter pandemien, hvor vi har sett og lært hvor viktig det er å ta vare på seg selv og gi seg selv rom til å ta en pust i bakken innimellom en hektisk hverdag. Bare 15-20 minutter om dagen kan være nok til at du klarer å senke skuldrene og glemme arbeidsdagens stress.

Finn deg et sted hvor du kan være helt for deg selv, senk belysningen om mulig og tenn et duftlys. Om du er mer high-tech av deg, anbefales elektriske duftdiffusere som automatisk slipper deilig duft ut i rommet. Det finnes utallige varianter av duft til hjemmet, så her gjelder det bare å finne sin favoritt. Finn deg en komfortabel stilling på gulvet, på en matte eller pute, eller sett deg til rette i en stol. Du skal nå øve på å puste inn gjennom nesen og ut gjennom munnen, i lange, seige drag. Sett på timer så lenge du ønsker og har mulighet til, men 5 minutter 2-3 ganger kan være mer enn nok. Lukk øynene og fokuser på pusten, og den deilige duften som fyller hele kroppen.

Fyll hjemmet med gode vibber

Meditering og pusteøvelser som denne har bevisst god effekt på helsen, sammen med en avslappende atmosfære. Fyll hjemmet ditt med positiv energi og ro, slik at du får ladet kroppen til en ny dag. Med duftpinner eller duftoljer på badet, kan du skape din egen lille spa-opplevelse - hver eneste dag. Romspray fra Meraki bytter ut den tette, innestengte lukten på soverommet og frisk luft utenfra bidrar til et bedre inneklima. Det kan være fint å ha ulike dufter til ulike årstider eller humør. Gjør deg kjent med hva som finnes av duft til hjemmet og hva du selv liker. Kjenn etter hvordan du føler deg, og prøv å velge flere varianter som kan passe de ulike dagsbehovene. SKANDINAVISK, Jo Malone London og Clean Space er noen merker vi anbefaler deg å sjekke ut.