Nye trender på Boligmessen

Tre hovedtrender vil dominere bolig og interiør fremover, skal vi tro ekspertene. Men ikke tro at pastellfargene forsvinner bare fordi det går mot kaldere tider!

27. august 2013 av Siri Skaustein

© Siri Skaustein

Forrige helg gikk høstens Gave- og interiørmesse av stabelen på Lillestrøm. Messehallen var fylt til randen av utstillere, og innkjøpere, boligjournalister og bloggere samlet inspirasjon til de kommende sesongene. Og inspirasjon var det ikke manko på!

Trendene innenfor interiør ligger som oftest noen etter trendbildet på klesmotefronten, og tidigere har interiørtrendene forandret og utviklet seg i en jevn flyt. Men nå ser vi flere eksempler på at noen trender blir hengende igjen, og blir innslag vi vender tilbake til. Et eksempel på dette er pastellfargene, som slett ikke pakkes bort når høst- og vinter står for døren. Heller enn å bytte ut alt av møbler og tilbehør, velger vi nå å beholde grunnstilen vår, og heller supplere med enkelte sesongbaserte trendelementer.

Under trendseminaret kunne Jakob Søndergaard fra Pej-gruppen, Scandinavian Trend Institute, fortelle at vi ser 7 klare tendenser innenfor interiør, tendenser som holder seg i mer enn én sesong og som kommer til å følge oss langt inn i 2014. Disse er lyst tre, pastellfarger uavhengig av sesong, klassikerne gjenoppstår innenfor møbeldesign, innslag av metall som kobber, sølv og gull, caffe latte-farger som base i interiøret, neonfarger og andre knallfarger. Det er med andre ord flere trender som får seg noen runder til i ringen, og holder også i de kommende sesongene.

© Siri Skaustein

Det er likevel mulig å peke ut tre hovedtendenser fremover:

Avant-garde, med farger, geometriske former og mønstre og sterke farger, er kanskje ikke for den sarte, men denne stilen kan vannes ut med en lysere base for å ikke bli for overveldende.

Nåtidig er en nøytral og nedtonet trend, hvor luksus og godt håndtverk står i fokus. Dette kan kanskje kalles en ny minimalisme, og har et mer maskulint uttrykk enn vi har sett de siste årene. Dette er kanskje det nærmeste vi kommer vår tradisjonelle skandinaviske stil, hvor fokuset ligger på kvalitet fremfor kvantitet.

Retrospektiv henter inspirasjon fra sent 1800-tall, og er en fornyet form for romantikk. Her ser vi kontraster mellom mørke farger og pastellfarger, og fokuset flyttes fra blomster og kos til et strammere uttrykk.

Det er med andre ord ingen grunn til å kaste ut alt du eier og har av møbler og interiør, finn heller nye måter å style på og tilsett elementer av de nye trendene som det passer deg best. Det handler om å finne sin personlige stil.

... Men skal vi dømme etter de vakre utstillingene til våre favorittprodusenter og -leverandører på messen, er det meget mulig at det blir endel utskiftinger i hjemmene våre fremover. For det var så mye fint å se på at vi nesten ikke kan vente til varene er i butikkene!

 

 

Seneste

Kanskje du også er interessert i...