Natur og tradisjon – få stilen med enkle grep!

Tradisjon, kultur og natur er trendy som aldri før. Her får du tipsene om hvordan du får stilen!

© Hubsch og Lucie Kaas

Nordmenn har fått øynene opp for det grønne! Vi vil ha lokale, kortreiste produkter og god kvalitet. Det masseproduserte mister sin plass til fordel for håndlagede produkter, og vi er lei av billige produkter som blir fort ødelagt, mener trendekspertene.

 • Godt håndverk betyr noe, forteller Dagny Thurman-Hoelseth, daglig leder ved The Daily D.

Tradisjon

Har du forelsket deg i den tradisjonelle trenden? Ikke stress! Denne stilen kommer til å vokse på deg. Med tid vil den få rom i hjemmet ditt, så her trenger du ikke gjøre drastiske endringer med en gang. Den norske kulturarven kommer nemlig til å prege interiørbildet i flere år fremover.

 • Det handler om de små tingene. Man kan begynne med noen håndlagde sleiver på kjøkkenet, også kan man utvide det derfra, sier Dagny.

Tradisjonen tro skal det gå i sterke farger, spesielt blått, rødt og grønt. De gode gamle mønstrene skal komme frem. Blant annet har Marius-mønsteret banet seg vei inn i trendbildet. Dagny anbefaler å ha en nøytral base i hjemmet og dekorere med de trendy fargene.

Bland gjerne også godt håndverk med det masseproduserte. Det er flere norske fomgivere som hevder seg akkurat nå. Ta en titt i nettbutikkene Kneip, Purnorsk og Røros Tweed, anbefaler Dagny. Her finner du flotte produkter med tilknytning til norsk tradisjon og kultur.

Ønsker du å satse på den tradisjonsrike trenden, men vet ikke helt hvordan? Her får du Dagnys tips!

 1. Begynn i det små. Kjøp noen gode hjemmelagde produkter som sleiver, bunadspledd og barneleker. Barneleker er fin dekorasjon.

  1. Tenk bevisst på kjøpene dine. Kjøp i riktige materialer, som trevirke, kobber, ull, kobber og jern.

  2. Ha de fleste møbler i nøytrale farger, grå- og hvitnyanser, og fyll på med vakre nordiske mønstre og fargene blått, rødt og grønt.

  3. Gå for norsk design.

 2. Ta en tur på loftet til de eldre i familien og se etter skatter der. Kanskje bestemor har noe på lur?

© Produsentene og Lucie Kaas.

TRADISJONSRIKT: Vakre produkter inspirert av norsk kultur vil vi se mer av! Gul sekk, 42 x 45 cm, 475 kr, Kneip, Porsgrund skål, 45 cl, 350 kr, Purnorsk.no, pledd, 1845 kr, Andreas Engesvik/Purnorsk.no, trebåt, 490 kr, Permafrost/Purnorsk.no, kvern, 449 kr, Purnorsk.no, kobber lysestaker, 6 x 5 cm, 450 kr, Kneip, blå lysestake, 6 x 4 cm, 300 kr, Kneip. (Foto: Produsentene og Lucie Kaas.)

Natur

Å hente inspirasjon fra naturen er også en stor trend akkurat nå. Materialene som går igjen er trevirke, kobber, jern, keramikk og glass. Også her handler det om det varige. Vi vil ha materialer som er bærekraftige og varer lenge.

Trendene skiller seg derimot fra hverandre med fargevalget. Her er det ikke de sterke fargene som råder, men dusere varianter, gjerne i brente nyanser. Varme farger i rødt, korall, terracotta og oransje er hovedfargene i denne trenden.

Har du lyst på inspirasjon? Interiørstylist Silje Aune Eriksen gir oss råd!

 • Har du lyst på noe unikt og varig finnes det flere uavhengige forhandlere. De fører unike produkter, enten vintage eller kunsthåndverk. Skal du ha et større møbel kan du spørre en møbelsnekker om råd, sier Silje.

Du trenger ikke å pusse opp hele huset for å gå for en stil inspirert av denne trenden. Dette er ikke en stil det er nødvendig å adoptere 100 prosent for å få bra. Tar du inn noen elementer og blander med det du allerede har, så gir det en spennende, personlig vri. La naturelementer som tre komme inn og la det bugne av grønt. Gode tekstiler som pledd, puter og gardiner i lin og andre naturmaterialer er også viktige medspillere.

Gå for det grønne! Her får du stylist Siljes råd:

 1. Gå ut på skattejakt, og ta med deg vakre biter av naturen inn!

 2. Sats på lin! Alle tekstiler bør helst være i dette materialet.

 3. Gå for farger som kobber, oransje, terracotta og rustfarger. Men duse blågrønne toner fungerer også fortsatt.

 4. Kvitt deg med wallstickers, visdomsord på veggen og neonfarger.

 5. Fyll hjemmet med planter og vekster. Grønt i hver en ledig krik og krok!

 6. Vær bevisst på materialvalget. La det være gode materialer hentet fra naturen.

© Hubsch og produsentene.

GOD STEMNING: Med disse vakre fargene blir hjemmet koselig. Trefat, 15 x 11 cm, 69 kr, Housedoctor/Bolina, pute, 40 x 60 cm, 1169 kr, Cahetu.no, vase, 205 x 270 cm, 1789 kr, Iittala/Royaldesign.no, kopp, 40 cl, 170 kr, Iittala/Royaldesign.no, terracotta lysestake, 80 x 185 cm, 298 kr, Menu/Royaldesign.no, globo lysestake, 165 x 150 cm, 299 kr, Kähler/Royaldesign.no. Foto: Hubsch og produsentene.