Mote + interiør = sant!

Lurer du på hvilke farger du vil innrede og male med fremover? Ta en titt på catwalken, det er her fargetrendene starter. Her er fargeekspert Dagnys beste tips!

Jotun Lady Lounge 1930 er en gyllen og varm bruntone med en dose rødt i seg.

Jotun Lady Lounge 1930 er en gyllen og varm bruntone med en dose rødt i seg.

© Tine Monsen og Jotun

Vi ser flere parallellbølger på enkeltfarger på tvers av bransjene, og brunt er kanskje den mest spennende. Fargen er i ferd med å etablere seg som en av de nye basisfargene innenfor mote, som en av arvtagerne til svart, og brunt begynner å snike seg inn i interiørene våre også. Og da er det ikke caffe latte som kommer tilbake igjen, men brunt tolket på nytt.

Jotun lanserte i fjor en nydelig bruntone, Lounge 1930. Den er varm med en del rødt i seg, og ser gyllen ut på veggen. Nyansen er fantastisk kombinert med rosatoner, men også de deilige krydderfargene vi kommer til å se mer av utover høsten og vinteren (og årene fremover).

Pudderrosa er lekkert sammen med korallfarger eller en varm bruntone.

Pudderrosa er lekkert sammen med korallfarger eller en varm bruntone.

© H&M og produsenten

Det blir flere personlige hjem!

Innenfor interiør skal farger gjerne brukes på en bestemt måte, og det etterstrebes en ganske lik stil. Hvis du går inn på Finn, er det lett å se: de fleste hjemmene ligner hverandre med hvite eller grå vegger, samme typer sofaer og stoler, og grafiske plakater på veggene.

Det er et interessant fenomen, men det beste er jo at akkurat dette uttrykket, som er på toppen av trendbølgen, nå er i ferd med å bikke over og ta fatt på ferden nedover. Og samtidig er en ny epoke på vei opp, med et større spekter av farger og med større ambisjoner om å skape et hjem med et personlig uttrykk.

TIPS! Slik bruker du farger i små rom.

Med dette kommer også fargespekteret, fandenivoldskheten og en økt evne til å stole på egen smak og egne valg. Fargene er ikke så skumle lenger. Vi begynner å nærme oss motebransjen og er i ferd med å bli friere, også når vi innreder.

Blått er en av de nye nøytrale fargene, og er viktig innenfor både interiør og mote.

Blått er en av de nye nøytrale fargene, og er viktig innenfor både interiør og mote.

© Jotun og H&M

Motebransjen i front med farger

Fargetrender opptrer ikke isolert innenfor ett felt, som interiør, mote, arkitektur eller kunst. En fargeepoke brer seg over alt vi ser, fra kjolene og buksene dine til husene i nabolaget, bilparken og kunsten. For ikke å snakke om alt du fyller hjemmet ditt med.

De forskjellige feltene tar opp trendene i ulikt tempo, og motebransjen er den som eksperimenterer mest og er mest leken. Her er det fritt rom til å utfolde seg, for moten har ikke utviklet seg i like homogen retning som for eksempel interiør og arkitektur.

TIPS: Ikea ser svart på høsten – se trendkolleksjonen hos Bo Bedre!

Derfor er moten på mange måter i front når det gjelder fargebruk. Kravet til varige paletter er ikke like sterkt innenfor mote, hvor det meste er lov. De som ofte oppnår kult- eller ikonstatus i motebransjen, er gjerne litt rare og eklektiske, med en veldig særegen stil.

Butikkjeden Zara har tatt naturens elementer og farger inn i garderoben, akkurat som vi gjør i interiøret.

Butikkjeden Zara har tatt naturens elementer og farger inn i garderoben, akkurat som vi gjør i interiøret.

© Beckers og Zara

Grønt og blått

Grønt og blått er blitt veldig stort og har både innenfor mote og interiør fått status som nye, nøytrale farger. Begge kommer i et vell av nyanser, som går igjen både i hjemmet og garderoben.

Mote og interiør er rett og slett to sider av samme sak, og catwalken er uten tvil en av mine store inspirasjonskilder for å utvikle gode fargepaletter. Så neste gang du plukker opp et motemagasin, tenk på hjemmet ditt også. Lykke til med fargene!

Vil du ha flere fargetips? Følg med på vårt nyhetsbrev!