Trend: Få et nytt rom ved å male taket!

Å male taket er en trend som ser ut til å gjøre seg gjeldende, og er noe som drastisk kan forandre et rom for en billig penge. Ikke tar det særlig lang tid heller, og vi elsker vel alle trender som er billige og raske å gjennomføre? Bli inspirert av takene nedenfor.

Malte tak
© Getty Images

Få stor effekt med litt maling eller tapet

Du har sikkert lest det en milliard ganger før. At å male hjemme kan gjøre en virkelig stor forskjell. Man kan forandre hele uttrykket hjemme på en ettermiddag ved å male hvite vegger til grå, blå eller kanskje til og med rosa. Det er også en fin måte å få mer farger i hjemmet på.

Men det er antageligvis et sted du ikke har malt enda. Vi vil til og med tørre å påstå at at det faktisk er litt oversett - nemlig taket!

Et av søkeordene på Pinterest som har økt mest det siste året er "statement ceilings", eller hva vi på norsk kan kalle markante tak.

I følge Pinterest har søk på "statement ceilings" økt intet mindre enn 310% sammenlignet med året før. Vi tror derfor nettopp denne trenden kan bli noe helt spesielt!

Ta det med ro, taket faller ikke ned

Noen vil kanskje rynke på brynene, og tenke at taket blir i "tyngste laget" om man maler det mørkt, men huleeffekten det skaper kan faktisk være en fin å ha noen i rom.

Lav takhøyde trenger derfor ikke være en hindring fra å male taket, men man bør vurdere i større grad i hvilke rom man maler i.

Soverommet

Å male taket kan være en kjempefin effekt på soverommet, da det gir en hyggelig og litt "hulete" følelse - noe man ofte vil ha på soverommet.

Badet

På badet kan også det å male taket gi litt personlighet og varme til et ellers ofte ganske sterilt rom.

Gangen

På samme måte kan gangen få et skikkelig løft om du gir taket en runde med malekosten. Kanskje også i en mørk farge som du også kan bruke på veggene.

Andre ideer

Du kan også leke enda mer med uttrykket med ditt nymalede tak. Du kan for eksempel installere en morsom lampe, montere opp noen speil eller fliser, bruke tapet eller male i et overraskende og fint mønster.

Vil du skape denne effekten med hengeplanter i stedet? Se hvordan du kan bruke hengeplanter i innredningen.

Nybegynnerfeilene du bør unngå

OBS! Man skal imidlertid være oppmerksom på stue og kjøkken, og andre steder man oppholder seg ofte.

På disse stedene kan man fortere bli lei av de mer drastiske valgene, da man jevnlig eksponeres for dem. Så om du ikke er av typen som gjerne maler om ofte, vil vi anbefale at du begynner med noen av rommene nevnt i denne artikkelen.

Få de beste boligreportasjene, DIY-tipsene, innredningstips og konkurranser fra Boligpluss.