Dette er høstens trender

Vi har vært på Gave- og interiørmessen på Lillestrøm, og tatt en titt på de fire hovedtrendene som vil prege hjemmene våre i høst.

22. august 2014

Vi er på vei inn i høstsesongen, en tid for å tilbringe mer tid innendørs. Mange ønsker seg nye impulser og nye ideer til hjemmet sitt, og man kan få en følelse av "blanke ark" når man legger den lyse sommeren bak seg og trekker innendørs igjen.

Denne uken har vi vært på Gave- og interiørmessen på Lillestrøm, for å se på høstens nyheter og for å få et innblikk i hva som blir de viktigste tendensene denne sesongen. Der holdt Pernille Møller fra PEJ-gruppen, Scandinavian Trend Institute, et foredrag hvor hun presenterte fire hovedtrender som vi vil se i høst- og vintersesongen 2014-15. Her gir vi deg et kort overblikk over trendene.

Global mix (Colourful courage)

Det ligger i navnet global mix at denne trenden lar seg inspirere av hele verden. Colourful courage er globaliseringens ansikt. Vi skal vise mot ved å våge å skape nye sammensetninger av farger og materialer, og gi personligheten vår få uttrykk gjennom å plukke og mikse ulike stiler.

Harmonisk dristighet (Bland boldness)

Navnet harmonisk dristighet gir signaler om at denne trenden har flere sider. Det handler om å være modig, men på en beroligende og stille måte. Vi ser et sterkt fokus på monokrome gråtoner, gjerne satt sammen med sanselige materialer som skinn.

Nordisk natt (Nordic noir)

 

Den nordiske natten er en sterk trend, og den tar også i bruk sterke virkemidler som mørke farger. Stilen er ren og nordisk, med klare, skinnende detaljer og dype, rike farger. Helt sort eller mørkeblått kan med hell brukes på møbler med sanselige former.

Tradisjonell spenning (Commercial chances)

 

Vi setter pris på det vi har, men vi vil sette det inn i nye sammenhenger for å skape spennende, nye muligheter. Det er hovedfokuset i denne trenden. Den er en balansegang mellom fornuft og risiko, og er et resultat av at man er klar for nye nytt, men samtidig vil beholde kjernen i det man allerede har.

(Styling av utstillingene: Mona Fekstad og Anne Berit Urdahl)

Seneste

Kanskje du også er interessert i...