Denne fine trenden redder høsten

Dersom du tenker at årets kalde måneder er ensbetydende med tunge tekstiler og mørke nyanser, så tro om igjen. Med denne trenden kan du gå høsten i møte med en lys innredning.

soverom gardiner
© Ellos

Det kan føles litt deprimerende at vi går mørkere tider i møte, men med få midler kan du enkelt bevare den lyse og lette stemningen sommeren har bydd på.

Heng opp lange gardiner, og oppnå en følelse av høy takhøyde og luksuriøs innredning når du plasserer dem helt opp mot taket og lar dem treffe gulvet.

Hvis du ønsker et nøytralt uttrykk velger du helt enkle hvite gardiner.

Velger du i stedet en mørk nyanse kan du understreke din personlige stil og gi de naturlige lyskildene som vinduer og dører oppmerksomheten.

IKEA, Jotex eller Ellos er gode eksempler på hvor du kan finne fine, lange gardiner til en overkommelig pris. Men du kan jo også gå all in og bestille dem på mål.

Gå etter lin og andre lette materialer som tillater lyset å trenge inn - uavhengig av farge.

Grå kontrast

Du kan derfor gjerne velge en mørkegrå nyanse, så lenge stoffet er lett og tillater lyset å skinne i gjennom. Hvis veggene i rommet er hvite kan det være en god ide, da de grå gardinene kan bryte opp de ellers lyse flatene og være med på å gi rommet personlighet. La gardinene starte helt oppe ved taket og ende i gulvhøyde, og du vil oppleve følelsen av god takhøyde.

Ut mot hagen

Hvis du har terrassedører er det en god ide å henge lange, lyse gardiner over døren. La de lyse henge ytterst og ha en mørkere tone innerst, så kan du bytte mellom å bruke den ene eller den andre alt etter lysinnfallets styrke. Velg et naturlig materiale som lin eller bomull for å danne en organisk, naturlig overgang til hagen.

Dempet mønster

For å skape litt liv i de lange gardinene kan du velge noen med et nedtonet mønster som her, hvor man kan skimte harlekinmønster av broderte firkanter. Det gir rommet et personlig uttrykk og samtidig litt liv til de lange, lyse flatene.

Velvære-vibe

Dersom du har plass, kan du skape den luksuriøse hotellstemningen til det fulle ved å henge opp lange gardiner på badet. Velg en romantisk farge som denne rosatonen, og du vil få den ultimate følelsen av feminin velvære.

Farge på barnerommet

Også på barnerommet kan de lange gardinene gi en følelse av luksus. Velg en farge som er med på å understreke resten av innredningen i rommet. Henger du flere smale gardinremser opp får du et mer lekent uttrykk - perfekt for et barnerom.