Den nye trenden til deg som elsker evighetsblomster

De tørkede blomstene har kommet for å bli. Nå har de også fått fargerikt og funklende selskap.

evighetsblomster
© Tove Svartkjønnli / ROTÉ

Evigvarende blomster

Bærekraftige blomster har kommet for å bli. Og med bærekraftige blomster mener vi ikke økologiske blomster. Heller det slaget som varer for evig.

Det siste året har vi sett at tørkede blomster for alvor har gjort sin inntreden i norske hjem, og heldigvis ser denne trenden ut til å vare en god stund til.

Noe tyder på at de tørkede blomstene er i ferd med å fint selskap fra andre evigvarende "blomster".

Vakre, håndlagde blomsterdekorasjoner i all verdens materialer er i ferd med å dukke opp over alt på Instagram.

Blomster som på et vakkert vis hyller naturen, selv om de er kunstige. Noen er fremstilt i papir, andre i perler, samt diverse andre materialer.

Vi har samlet et par alternativer til friske blomster du kan la deg inspirere av. Fordelen med disse er at de vil vare for evig, og dermed alltid gi et innslag av friskhet og farger i hjemmet.

Noen av disse prosjektene er mulig å få til om man ligger godviljen og en del innsats til, mens andre er best å overlate til profesjonelle. Uansett, er de veldig inspirerende og vakre å se på .

De vakreste papirblomstene

Den norske papirkunstneren Tove Svartkjønnli står bak disse nydelige blomstene i krepp, som man ikke kan annet enn å bli glad av. De ser helt ekte ut, og holder seg like fine år etter år. Med mindre du setter dem i direkte sollys, slik at de blekes, så klart.

Har du lyst til å prøve deg på å lage slike blomster selv? Fra tid til annen er det flere som leverer kurs på nettopp dette, inkludert tidligere nevnte Tove Svartkjønnli. Du kan også prøve deg frem med tutorials på YouTube. Men ha tålmodighet! Det skal en del øving til for å få et like fint resultat.

Som perler på en snor

Et materiale som egner seg perfekt til blomster er perler. Og her snakker vi ikke om de klassiske plastikkperlene fra Hama, men små glassperler i vakre farger og som tar form som naturens flora.

Roté Copenhagen står bak disse naturtro blomstene av glassperler, hvor hver blomst er unik. En enkelt pynter vakkert i en liten vase, men du kan også gå all in og skaffe deg en hel bukett.

Prisene starter på ca. 185 DKK for de minste blomstene. Bemerk også at det er moms på varer kjøpt i utlandet.

Les også: Slik lager du vakre buketter hjemme

Tørkede blomsterbuketter

Som nevnt ovenfor ser trenden med tørkede blomster ut til å vare en stund til, og de er også et fint kompliment til ovennevnte blomsteralternativer. Hva med en blanding mellom f.eks papirblomster og tørkede blomster?

Den siste tiden har det poppet opp flere norske leverandører av trenden med tørkede blomster.

Bakklandet Blomster er en av dem som har spesialisert seg på dette, og lager tørkede buketter på bestilling. De pynter opp fint, og varer naturligvis ikke like lenge som ovennevnte alternativer, men varer fortsatt betydelig lengre enn ordinære blomster. Vi elsker de vakre bukettene de legger ut på Instagram.