- De som tror egghvit er ut og grått er in, de må tro om igjen!

Se de nye, lekre fargene på Jotuns fargekart for 2016 her.

Den vakre Deco blue (LADY 4477 Deco Blue, t.h.) er Jotuns fargesjef Lisbeth Larsens favoritt fra fargeslippet. Til venstre en av de nye hvitnyansene, 1931 Kokos.

© Jotun/LADY

Tirsdag ettermiddag ble Jotuns nye fargekart for 2016 lansert. De nye fargene er delt inn i tre paletter eller stiler, med en gruppe jordfarger, primært grønntoner og rustrødt, en gruppe hvitnyanser, og en gruppe blåfarger.

Lisbeth Larsen, fargesjef i Jotun, mener det er gode, varige farger som ikke behøver å skiftes ut etter en sesong.

  • Før var sesongens «it-farger» å finne i alle designerhjem. Det å kaste seg på fargebølgen var en selvfølge. Vi er fremdeles opptatt av nye farger og ideer, men folk vil ha varige farger som det er godt å leve i.

  • De som tror at egghvit er ut og grått er in, de må tro om igjen. Det viktigste er at du velger farger som du trives i, sier Larsen.

Fargen 4744 Sophisticated Blue er bare én av flere nye, vakre blåtoner. Foto: Jotun/LADY

Larsens personlige favoritt fra fargeslippet er den dype blåfargen Deco Blue.

  • Den er sofistikert og myk på en gang. Den er mørk, men ikke for mørk, og den passer i alle rom. Min favoritt i hele fargekartet, sier hun.

Lanseringen var preget av et fokus på tradisjon, håndverk og kvalitet. Larsen tror ikke det å være trendy er så viktig for folk lenger.

  • Folk vil gjerne gjøre justeringer hjemme - de vil rydde, male og fornye. Men de er ikke så opptatt av å være supertrendy lenger.
Nydelige 8469 Green Leaf gir oss lyst til å finne frem malerkosten - med en gang! Foto: Jotun/LADY

Fargekartet «A journey of colour and lifestyle» kan bestilles på jotun.no.

Fargerikt på Jotun-lansering. De to rusttonene på bildet til høyre er 2859 Whispering red (foran) og 2856 Warm blush. Foto: Ida Halvorsen Kemp