Stylisten viser hvordan du innreder med krakker & benker

Det vrimler av fine benker og krakker i butikkene nå, og de kan virkelig gjøre en forskjell i innredningen din. Her får du BoligPluss-stylistens beste tips til hvordan du kan skape dynamikk og variasjon med disse møblene som både kan være vakre, praktiske og fleksible.

Styling Julie Løwenstein

© Anitta Behrendt
© Anitta Behrendt
© Anitta Behrendt

IDÈ En benk på soverommet gjør rommet til noe mer enn bare et sted å sove. Velg gjerne en som skaper en naturlig sammenheng med resten av hjemmet ditt.

Benken er fra Ferm Living og kurven er kjøpt i en bruktbutikk. Putene er fra Christina Lundsteen, Lucky Boy Sunday, Ikea og Aiayu. Sengeteppet kommer fra Hay, mens lampen er designet av George Nelson og gulvteppet er fra Kirsten Fribert.

Psst... Hva med å lage en benk selv? Vi gir deg inspirasjon til enkle benker med oppbevaring!

En skulpturell benk ved sengens fotende er både dekorativt og praktisk.

© Anitta Behrendt
© Anitta Behrendt

IDÈ Lag en ekstra sitteplass et stykke unna både spisebord og sofa, og se hjemmet ditt fra en ny vinkel.

Benken er fra Takt, tekannen fra Stilleben og koppen fra Julie Damhus. Gulvteppet kommer fra Kirsten Fribert og plakatene fra Galerie Maeght, Monica Petersen og Christina Winsløv.

Julies beste tips

  • Benker bidrar til å skape flere nivåer i innredningen, noe som gir dynamikk og variasjon. Samtidig er de utrolig praktiske og fleksible, siden de både kan brukes til personlige stilleben og ekstra sitteplasser.
  • Bruk en benk som en aktiv del av innredningen. Den kan både erstatte en skjenk, et konsollbord og en hylle.
  • En benk er en smart anskaffelse fordi den er multifunksjonell og kan brukes på et utall steder i hele boligen – i gangen, på soverommet, foran et vindu, i stuen, ved spisebordet eller på barnerommet. Mulighetene er uendelige, og benken kan enkelt flyttes etter behov.
  • Hvis du har en sofa som står fritt i rommet, er det flott å sette en benk mot baksiden av den. Det gir et ekstra nivå til lamper og planter, og er fint til oppbevaring av bøker og magasiner. Samtidig skaper det dynamikk i innredningen og gjør sofaens bakside langt mer spennende.
  • Hvis du ikke har plass til en benk, kan en krakk tilføre innredningen noe av det samme. Krakken er også optimal på kjøkkenet hvis du har små barn som gjerne vil delta i matlagingen, eller til bruk når du skal ha tak i noe på de øverste hyllene. Den er også en kjekk, liten sitteplass til en gjest som gjerne vil prate litt mens du holder på med maten. Rent dekorativt kan også en fin krakk bli en herlig fargeklatt i et litt sterilt kjøkken.
© Anitta Behrendt

Krakken er fra FDB Møbler, lampen fra Menu og magasinholderen er vintage. Bildene kommer fra Leise Dich Abrahamsen, Rasmus Nellemann og Gallerie Maeght.

© Anitta Behrendt

IDÈ Lag en liten oppsats på en krakk med en stabel fine bøker eller magasiner og en liten lampe. Velger du en lampe uten ledning er det lett å flytte rundt på hele stasen.

En benk med et nøytralt uttrykk og en rolig farge gir deg massevis av spillerom til å kjøre på med farger i tilbehøret.

© Anitta Behrendt
© Anitta Behrendt

Benken er fra Million Cph og plakaten fra Curated Copenhagen, mens muggen og glasset er vintage. Stoffnettet kommer fra Stilleben og sandalene fra Lovelies.

© Anitta Behrendt

IDÈ Velg en krakk i en farge som harmonerer med andre ting du har på kjøkkenet.

© Anitta Behrendt

IDÈ En krakk med trinn er smart for både store og små, og kan fungere både som ekstra sitteplass og som ståplass når barna vil hjelpe til på kjøkkenet.

Krakken er fra Stilleben Architects. På benken står blant annet en kurv fra Søstrene Grene, en vase fra Studio Arhøj, lavasteiner fra Made a Mano og en vintage krukke.

© Anitta Behrendt

IDÈ En benk med flere nivåer er god å sitte på og kjekk å ha i gangen når skoene skal av og på. Skap et levende uttrykk ved å pynte opp på benken med ting i forskjellige farger, form og høyde.