Stylisten guider: Slik innreder du store overflater over sofa eller seng

For en god løsning!

Det kan være litt av en utfordring å dekorere de store nakne veggstykkene i stua, på soverommet eller kanskje over spisebordet.

Men hvordan kan man gi litt mer liv til et så stort stykke vegg uten at det verken blir rotete, for lite eller krever et stort maleri?

Det har BoligPluss' stylist Julie Løwenstein et godt forslag til.

– Det krever at man bryter overflaten på en eller annen måte og finner en metode som får veggen til å virke mindre, sier hun.

Dette kan du gjøre på forskjellige måter, ifølge Julie.

Vegglamper

– Du kan velge en lampe som du monterer på veggen, og som er med på å bryte opp overflaten litt og skape en følelse av at veggen "slutter" for eksempel der sofaen stopper.

Tofarget vegg

– En annen måte du kan bryte opp den store overflaten på veggen er ved hjelp av maling. Du kan enten male et felt eller male veggen i to forskjellige farger.

Sett opp paneler

– Bare ved å bruke noen få lister kan du legge paneler på veggen din, som også gir et naturlig skille. Effekten blir stor, selv når man maler listene i samme farge som veggen.

Tapet på hele veggen

– Setter du opp en mønstret tapet på veggen bak sofaen eller sengen vil det automatisk virke mindre tomt. Men utfordringen blir uansett å skape litt dybde i rommet. Dette kan du gjøre ved å henge en pendel ved siden av sofaen eller lignende, som gir et ekstra "lag".

Les også: Slik styler du den grå sofaen