Stylist: Her er hemmeligheten bak vellykket innredning

Denne ene tingen utgjør forskjellen mellom vellykket og kaotisk innredning.

© Thomas Dahl

Bruk "pauser" aktivt i innredningen

Du tenker kanskje at det er en mild form for rakettforskning å innrede et hjem slik at det blir estetisk. Da er det viktig å huske på at det ikke er en oppgave som kan løses i søvne, men at det er én ting som kan gjøre jakten på perfeksjon litt lettere.

For uansett om du liker et minimalistisk uttrykk eller har en svakhet for rå materialer, burde du kjenne til stylistenes tankegang når de innreder et harmonisk og behagelig hjem.

Pauser er alfa omega!

Det høres kanskje rart ut. En pause i innredningen din? Men det er disse pausene som utgjør forskjellen mellom et godt innredet og et rotete hjem.

På engelsk heter det «negative space» og kan forstås som motsetningen av «positive space»; plassen i hjemmet - på gulv og vegger - som tas opp av møbler og bilder.

"Negativ space" er rommet hvor ingenting skjer og hvor det ikke er møbler eller ting, og det er dette som utgjør den store forskjellen.

Interiørstylist og interiørdesigner Sidsel Zachariassen forklarer det ganske enkelt:

– Hvis du har et stort vindu, ikke heng et digert maleri på veggen ved siden av, for der er det allerede mye som skjer. Da vet nemlig ikke øyet hvor det skal se eller hvor det skal finne ro, sier hun.

Generelt opererer hun med å samle og sentrere ting for å frigjøre plass til «pausene». Det kan for eksempel være på veggen, hvor hun samler rammer og bilder i en collage fremfor å henge dem med meters mellomrom, eller en sofasone som er sentrert på ett sted i stedet for å være spredt rundt i hjemmet.

– Du må se på hjemmet ditt og velge hvor du vil ha sentrum. Alle møblene dine trenger ikke berøre hverandre. Har du et sted eller noen ting du er veldig fornøyd med og har valgt å være i fokus, må du passe på å ikke henge ting rundt det som tar oppmerksomhet, sier Sidsel.

Se eksempler på effekten av å bruke «pauser» og sentrere ting i interiøret under.

Les også:Slik styler du den grå sofaen