Se sengetrenden som spirer på Instagram akkurat nå

Glem alt om himmelsenger og høye kontinentalsenger. Skal vi tro Instagram kommer vi nok til å sukke etter en helt ny type seng i fremtiden.

© Line Blirup Bidstrup

I disse tider er det mye fokus på søvn.

Spesielt fordi det er hele fundamentet for helsen vår, og oppmerksomheten rundt akkurat dette vokser i øyeblikket.

Derfor virker den nyeste trenden i Instauniversets bolighjørne også naturlig. Den finner vi nemlig på soverommet, hvor beina bokstavelig talt er feid vekk under sengen.

Ekstravagante platå-senger er nemlig blitt en trend.

Et interiør-element som har et snev av 70-tallet over seg, et snev av luksushotell blandet med litt japansk minimalisme.

Første gang plattformsengen dukket opp feeden vår var hos @lineblirupbidstrup som i renoveringen av hjemmet sitt fikk bygget en seng inn i soverommets vakre fiskebensparkett - til og med i en 3 x 90 cm bred versjon med plass til hele familien.

Ny sengetrend på Instagram
© Line Blirup Bidstrup
Populær seng trender
© Line Blirup Bidstrup
Innebygget seng
© Line Blirup Bidstrup
platå plattform seng
© Sofie Parelius

Siden er den dukket opp hos andre Instagrammere.

Blant annet hos Sofie Parelius, som står bak profilen med samme navn.

Her er plattformsengen introdusert i familiens nåværende renoveringsprosess, hvor soverommet har fått et luksuriøst vegg til vegg-teppe, som sengen er en del av mens influenser Tina Maria legger opp til en helt tredje utgave av sengetypen.

I byggingen av deres nye hus som er skapt av arkitekt Lasse Fragtrup, er en luksuriøs platå-seng på tegnebrettet med to trinn som går i ett med soverommets flisegulv.

Elsker du også idéen om en annerledes seng som trioen ovenfor så kan du få samme fornemmelse med en lav sengeramme - søk på japansk sengeramme.

Du kan også fjerne benene på boksmadrassen din og bygge en "ramme" til den istedenfor - ideelt sett i samme materiale som gulvet, hvis du ønsker den innebygde følelsen.