Sommer er tid for oppussing

På tide at peisen får en liten makeover?

Selv om sola steker utenfor, vet vi dessverre at dette ikke kommer til å vare evig. Så fort høsten setter i gang er det på tide å krype under pleddet innendørs i en varm stue. Vi nordmenn elsker å fyre i peisen, kjenne på den gode varmen og nyte synet av dansende flammer. Skal du bruke sommerferien på oppussingen er det smart å tenke peis allerede nå.

Hva må du tenke på når du velger peis?

En peis kan være mer enn en varmekilde, det kan også være en del av interiøret. Har du allerede en åpen peis kan denne oppgraderes med en ny peisinnsats og samtidig bevare den gamle sjarmen, eller du kan sette inn en ny frittstående. Et tips er å velge en peis som matcher din stil med tanke på både form, farge, størrelse og materialer. En peis kan enten integreres i interiøret eller gjøre seg godt som en kontrast i rommet.

I tillegg til hensyn til interiør og stil, bør man basere valg av peis ut i fra omfanget til boarealet. Størrelse på rommet har mye å si. Er peisen for stor i forhold til rommet vil man fyre på for lav effekt og ende opp med sotete glass og skorstein. Er peisen derimot for liten kan det føre til overbelastning og redusert levetid. Andre ting som må tas hensyn til er isolasjon, antall vinduer og takhøyde.

I disse dager lanserer Jøtul nye FS 620. Jøtul FS 620 er utviklet til innsatsen Jøtul I 620 FRL som har store glass på tre sider. Dette er et komplett byggesett i brannmurplater, der det også følger med et stålstativ som holder peisinnsatsen trygt på plass. Velg selv hvilken overflate og farge du ønsker på peisen – et perfekt utgangspunkt for å skape et personlig uttrykk. Med denne peisen får du panoramautsikt til flammene og mye varme.

Montering av peis

Her til lands har man lov å installere peis selv, men det krever litt kunnskaper om rørkobling og overflatebehandling av brannmursplater. Vil du montere din egen peis må du også sørge for at du følger brannvernforskriftene og passe på at peisen er murt opp i henhold til monteringsanvisningene.

Jøtul FS 620 kommer som et byggesett i brannmurplater som ivaretar alle nødvendige mål og krav, og inneholder det du trenger for en sikker montering. Tenk nøye gjennom hvor peisen skal plasseres og finn ut hvor pipeløpet går i ditt hus. En peisinnsats er tung og krever noen hjelpende hender hvis du skal få det til uten profesjonell hjelp.

Så lenge sommeren står på fungerer peisen som et flott dekorelement i hjemmet - plutselig står høsten og banker på døren, og da er man forberedt med en heit varmekilde.

Les mer om peis og finn veiledning på Jøtul.com

Annonsørinnhold: Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel skrevet av Bonnier Creative Studio for Jøtul.