Slik skaper du perfekt leselys i hjemmet

Godt leselys er viktig. Slik velger du riktig leselampe til dine behov.

© Produsenten

Det finnes mange måter å skape det perfekte leselyset i ditt hjem på. Gode lysforhold er viktig for arbeidsmiljøet hjemme både for voksne, som har hjemmekontor, og unge skolelever og studenter med lekser. Men det er også viktig med en god leselampe for deg som liker å lese bøker, magasiner og aviser. Hvilken lampe du velger kommer an på dine behov og preferanser. Her er noen gode råd til hvordan du velger riktige leselamper til ditt hjem.

Dette må du tenke på:

Vinterhalvåret er over oss og det blir bare mørkere ute. Derfor tilbringer mange mer tid hjemme, spesielt på kveldstid. Å kose seg inne med godt lesestoff, eller gjøre ferdig siste rest av arbeidsdagen hjemme før man går inn i hvilemodus på sofaen, krever godt lys. For dårlige lysforhold gjør deg mer ukonsentrert, trøtt og mindre effektiv.

Bordlamper

Viktige ting å tenke på når man skal velge en klassisk bordlampe til arbeidspulten er at du kan justere vinkelen på lampeskjermen og selve sokkelen slik at du får lyset der du trenger det mest og at den kan dimmes etter behov. Velg en lampe til pulten som passer til resten av interiøret og sørg for at lysbryteren på lampen er lett tilgjengelig, så du slipper å krype under bordet hver gang den skal slåes på og av.

Cato og Magnum er to industrielle, tidløse design fra Belid i Varberg. Den svenske lampeprodusenten har håndlaget lamper siden 1969 og er en av svært få som produserer lamper i Skandinavia. Cato er en minimalistisk og stilig dimbar bordlampe med LED-lys. Den kommer i flere forskjellige materialer og fås også til gulv og vegg. Magnum er også et godt alternativ med leddet arm, justerbart lampehode og integrert LED-belysning og dimmefunksjon. Det klassiske designet gjør den enkel å plassere i hjemmet.

Gulvlamper

En flott gulvlampe er perfekt ved siden av godstolen eller sofakroken, og er både stilig og en god lyskilde. Magnum gulvlampe har de samme smarte funksjonene som bordlampen: med leddet arm og justerbart lampehode. Diablo er en eksklusiv gulvlampe med et futuristisk og moderne design – et spennende designelement til hjemmet og en leselampe med det lille ekstra.

Takpendler

En god leselampe må ikke stå på sokkel eller henge på veggen. Belid har mange gode alternativer når det kommer til mer kreative løsninger innen belysning. En takpendel skaper er koselig og rent uttrykk og gir en annen atmosfære i hjemmet. Magnum takpendel har en kul industriell look med synlige rå konstruksjoner, mens Gloria er en vakker takpendel i glass med kobberdetaljer og gir et vakkert lys – perfekt med en dekorativ pære.

Håndlaget skandinavisk design

Design og funksjonalitet er viktig får Belid når de produserer lamper. Den nordiske arven står sterkt og lyset fra Varberg er et løfte om skandinavisk kvalitet som varer livet ut.