Slik gjør du et kupp på loppemarked!

Det er den tiden på året igjen, og vi er klare for nye bruktfunn. Her er ekspertenes tips til hva du bør se etter på årets loppemarkeder.

– Kuppfølelsen er utrolig viktig på loppemarked, sier Camilla Harbu Bielecki, redaktør i BoligPluss og svoren loppisentusiast.

Her får du ekspert-tips både fra Camilla og Natalie Herland, en av kvinnene bak bloggen Loppislife!

Vær tidlig ute – og følg hjertet

– Jeg står som regel først i køen et kvarter før åpningstid, og da bestemmer jeg meg for hvilken avdeling jeg skal gå til først. Det gjelder å være tidlig ute, da det ofte står flere proffe loppejegere og oppkjøpere i køen også!Mange år med interesse for skandinavisk design fra 50-80-tallet, gjør at jeg har lært meg en god del om produsenter, fabrikker og designere, slik at jeg kan kjenne igjen en del møbler, lamper, serviser og keramikk.

– Men de aller beste godbitene finner du om du følger hjertet og kjøper det du faller for – uavhengig av merke, sier Camilla Harbu Bielecki.

Keramikk og glass er populære varer på de fleste loppemarked.

© Camilla Harbu Bielecki

Natalie Herland er enig i at du bør følge hjertet på loppemarked:

– Jeg pleier å si at du skal lete etter noe du liker, ikke bry deg om at andre synes det er et kupp eller ei. Planlegg gjerne på forhånd hva du skal se etter, sier Natalie.

Selv går hun ofte til kjøkken- og isenkramdelen. Her ser hun etter keramikk og objekter i metall. Når hun finner noe hun liker, tar hun det med seg litt bort fra kaoset for å se nøyere på det.

– Litt som å plukke med seg klær i en klesbutikk og prøve dem i prøverommet, forklarer hun.

Trendkjøp på loppemarkedet

Kjøpe gamle møbler på loppemarked

Vær på utkikk etter gamle møbler i tre!

© Camilla Harbu Bielecki

– Hva bør man se etter nå dersom man vil ha noen trendy kupp?

– Grov keramikk, alt fra vaser og krukker til kopper og serviser. Utrolig fint til lintekstiler og gyllent messingbestikk. Runde speil er også trendy nå, og du kan finne dem til en rimelig penge på loppis. For ikke å snakke om gamle skåler og boller i tre. Ellers er det alltid lurt å se etter kule stoler og småmøbler, samt fine lamper, sier BoligPluss-redaktør Camilla.

– Kobber har vært veldig populært, men jeg har tro på messing og tinn fremover. Her kan du finne kjempemye fint, som lysestaker, lamper og ikke minst blomsterpotter, sier Natalie.

DET GÅR en gyllen tråd gjennom denne leiligheten – fra Bo Bedre.

Let gjerne etter ting i metaller som kobber, messing og tinn!

© Camilla Harbu Bielecki

Nå jakter hun også på mørklakkerte bord i palisander eller mahogni fra 1980- og 90-tallet.

– Slike bord får du fortsatt billig. Det er litt jobb å fikse dem, du må ha riktig verktøy for å pusse bordene, men det blir veldig kult når du får frem treverket med kvister og detaljer.

HER ER 7 sofabord du kan lage selv!

Natalie tipser dessuten om å se etter nye ting, du kan blant annet finne ubrukte Ikea-møbler i original emballasje. Forbruksvarer til kjøkkenet er det også massevis av.

– Glass, for eksempel. Det trenger ikke å være de mest sjarmerende, men noen klassiske glass som funker i hverdagen. Det fine med loppeting er at de ofte får en spesiell verdi, det er unike funn du ikke har betalt så mye for.

Kan man prute på loppemarked?

Lag ditt eget stilleben av fine loppemarkedfunn!

© Camilla Harbu Bielecki

– Jeg pruter iblant hvis jeg synes prisen er for høy. Noen loppemarkeder har for eksempel eksperter som priser varene i forkant. Da kunne jeg like gjerne handlet i en antikvitetsbutikk, og det er ikke noe moro, sier Camilla.

– Både selger og kjøper skal være fornøyd med prisen, så det er absolutt innafor å prute. Men er du fornøyd med summen som presenteres, er det bare betale med et smil. Kjøper du mange ting, kan du også be om en ekstra god samlet pris, foreslår Camilla Harbu Bielecki.

Kjøpte designlampe for småpenger

Den blå PH-lampen kjøpte Camilla for 15 kroner! Den andre lampen er også et bruktkupp.

© Camilla Harbu Bielecki og Einar Aslaksen

Hva er ditt aller, aller beste kupp fra et loppemarked?

– Det må være den gamle, blå PH 4/3-lampen jeg kuppet for 15 kr på et loppemarked ute på bygda for flere år siden. Den lå nedstøvet i en pappeske, og selgeren lurte fælt på hva jeg skulle med en så slitt og fæl lampe. Da var det bare å ta på seg pokerfjeset og finne frem kronestykkene. Da satt kuppfølelsen, for å si det sånn! ler Camilla Harbu Bielecki.

Få flere smarte tips – meld deg på nyhetsbrevet til BoligPluss!