Se de første bildene av Royal Copenhagens nye servise "Hav"

Royal Copenhagens nye servise har et maskulint, men elegant uttrykk, designet blant annet av den kjente danske arkitekten Bjarke Ingels.

Royal Copenhagen nytt servise Hav
© Royal Copenhagen

Det er snart et år siden Royal Copenhagen for første gang på 10 år lanserte et nytt servise. Serviset fikk navnet "blomst", og var en omfortolkning av deres klassiker "blå blomst".

Denne gangen trenger vi ikke vente så lenge, allerede nå har Royal Copenhagen et nytt design på vei inn i butikkene.

I samarbeid med KiBiSi - en dansk designtrio grunnlaget av arkitekt Bjarke Ingels, industridesigner Lars Holme Larsen og designfilosof Jens Martin Skibsted - lanserer Royal Copenhagen sitt nye servise "Hav", som vil bli solgt i butikker fra august.

Se nærbilder av serviset i videoen nedenfor

"Hav" er inspirert av havet som både kan ha horisontale linjer og brusende bøler på en gang.

"Kombinasjonen av det geometriske og det er organiske er kanskje mer unikt i havet enn det er andre steder. Det er nettopp det "Hav" omfavner", sier Bjarke Ingels i introduksjonsvideoen for serviset.

Alle delene i serviset er dekorert med forskjellige fiskeskjells- og bølgelignende mønster på nøye utvalgte steder.

"De er ikke kun plassert steder for utsmykningens skyld, men de er også plassert ergonomisk etter hvor du vil holde i serviset. Det er et viktig poeng når det gjelder designet - at det ikke skulle være noe overflødig pynt", sier Jens Martin Skibsted.

"Underveis har vi selvsagt sett på muligheten for å ha den i en helt hvit versjon også, men jeg tror det at få havet og dets farger ned på produktene gir oss noen andre følelser enn om det hadde vært en helt hvit tallerken", supplerer Lars Holme Larsen i videoen.

Royal Copenhagen Hav skål
© Royal Copenhagen

Misjonen med serviset har vært å skape enda et klassisk design til porteføljen. Et design som ikke går ut på moten med det første - egentlig helst aldri.

"Man snakker mye om gjenbruk, men for eksempel Legoklosser trenger ikke bli gjenbrukt, fordi de forblir. En legokloss fra 50-tallet kan fint brukes med en legokloss laget i dag. Den ultimate form for bærekraft er å bevare relevansen", sier Bjarke Ingels.

Trioen har valgt å jobbe med materialer som kjennetegner Royal Copenhagen, men har også trukket inn elementer i en ny og mere moderne retning.

Royal Copenhagen Hav kopp og skål
© Royal Copenhagen
Royal Copenhagen Hav borddekking
© Royal Copenhagen
Royal Copenhagen Hav kanne
© Royal Copenhagen