Lei av grå, beige og hvit? Si velkommen til den nye basisfargen i boligen

Det skal nye farger i malebøttene, hvis man skal tro eksperten. Hun peker på 2 nye farger, som faktisk har fått status som nye nøytrale.

God nøytral veggfarge
© Jotun

Gruppen med klassiske basisfarger som hvitt, grått og beige har fått et nytt medlem, nemlig lys rosa i diverse støvete varianter.

Det fastslår Jotuns skandinaviske fargesjef, Nina Klæboe Mørkve.

– Støvete rosa er i ferd med å etablere seg som en såkalt nøytral, altså en god basisfarge til hjemmet ditt. Nyansene er fine å blande med både klare farger som gult, grønt og rødt, og med de mer gråbeige muldvarp-tonene, noe som gir fargen lang levetid som basisfarge, forklarer hun.

På Jotuns fargekart for 2022 har de nye rosatonene Thoughtful og Friendly Pink fått plass side om side med andre varme, rolige farger.

TIPS Nøytrale rosa veggfarger egner seg spesielt godt til rom som får masse "varmt" dagslys. Det gjelder for sørvendte rom og for østvendte rom tidlig på dagen og vestvendte rum på slutten av dagen.

Maler du derimot sarte rosa nyanser på veggene i et nordvendt rom eller rom som du bruker mest når det mer kjølige lys rammer vil det "drepe" fargen og få den til å fremstå mer flat.

Vægfarve passer til alt

Her ses Jotuns bud på neutral rosa. Bagerste væg er malet med 'Thoughtful' og væggen foran er malet med 'Friendly Pink'.

© Jotun