Ikea avslører første smugtitt på samarbeidet med Marimekko

Den svenske møbel-darling har inngått et samarbeid med den finske print-darling, og vi er mer enn spent på å se det endelige resultatet etter de har frigitt denne smugtitten.

Marimekko x Ikea
© Ikea

BASTUA heter kollektionen, hvilket passer utrolig bra.

Det er nemlig satt sammen av det svenske og finske ordet for sauna: "bastu" og "sauna".

Kolleksjonen som lander i Ikea-forretninger verden over i mars 2023, har inntil nå ikke vært stort mer enn nettopp et navn.

Men under den italienske møbelmessen Salone del Mobile i starten av juni offentliggjorde de det første visuelle resultatet av samarbeidet: Et dusjforheng med et karakteristisk print designet av Marimekko eksklusivt til samarbeidet med Ikea - og eksklusivt til salg under messen, men som et hint om hva vi kan forvente å finne i Ikeas butikker neste år.

© Marimekko x Ikea

Det stormønstrede printet inneholder ikke blomster, som mange nok forbinder med Marimekko.

Istedenfor er det prydet med store grønne rabarbrablader. Et element som kjennetegner den nordiske flora, og som ofte ses langs saunavegger på landet i Finland. Misjonen for kolleksjonen er nemlig å føre samme glede og avslapning som finnene forbinder med saunabesøk videre til hverdagsting.

Hvilke print og elementer hele kolleksjonen kommer til å bestå av, er ikke offentliggjort enda. Men en video-teaser for samarbeidet viser en fargepalett hvor den grønne, blå og rosa fra rabarbra-printet går igen sammen med oransje og hvit.

Og vi gleder oss til å se mer!