I 2020 blir IKEA-møblene dine kanskje enda billigere!

Kampen for et bedre klima og en mer bærekraftig forretning har flere fordeler med seg.

© Ikea

Ikea har erklært at de innen 2030 vil være et klimapositivt selskap.

Det betyr at de løpende setter i gang nye prosjekter som skal støtte opp denne utviklingen. Og nå er de ute med et nytt initiativ.

Ikea vil nemlig fra neste år av introdusere muligheten for å leie møbler fra deres sortiment. I første omgang på testbasis.

Det skjer som et ledd i prosessen møbelgiganten satte igang i fjor for å bli et bærekraftig selskap.

"Å teste ut muligheten for å tilby leasing er en av måtene vi utfordrer oss selv på for å og bli enda rimeligere, mer tilgjengelige og bærekraftige. Klimaendringer og overforbruk er blant de største utfordringene vi står overfor i samfunnet – forretningsutvikling som dette viser hvordan vi jobber hardt for å leve opp til visjonen vår om å skape en bedre hverdag for de mange menneskene,» sier Jesper Brodin, administrerende direktør i Ingka Group.

Billigere møbler for et bedre klima

Hensikten med utleie av møbler er ikke bare økonomisk, men handler vel så mye om å fastholde bedriftens eierskap av produktet for at sørge for gjenbruk så mange ganger som mulig, før produktets materialer og enkeltdeler blir resirkulert ved slutten av produktets levetid.

Initiativet blir tatt på bakgrunn av noen av de undersøkelser Ikea gjennomfører på verdensplan vedrørende folks forhold til sitt hjem.

Undersøkelsene viser en gradvis endring i forbrukernes forhold til ting, og at det blir mer normalt å bo på mindre plass samtidig med at vi blir mere bevisste om hvordan våres forbruk påvirker planeten.

"- Her i Norge vet vi det er økende interesse for utleie- og abonnementsløsninger, både blant privatforbrukere og bedrifter. Derfor blir det spennende å utvikle dette i løpet av det neste året", sier Anders Lennartsson, bærekraftsjef i IKEA Retail Norge.

Kan du se for deg å leie et Pax-skap, eller en Klippan-sofa?