Her er den nye plantetrenden som du vil se mer av i 2021

I lang tid har tropiske planter med store blader og en "jungle vibe" vært populær å bruke som en del av innredningen - jo større, jo bedre. Men nå er en ny trend på vei til krukkene.

På mange måter finner de fleste av oss hjem i disse tider.

Lockdown har satt sitt preg på det, men miljøbevissthet er også med til å påvirke at det ikke lengre er så stor prestisje i å innrede med ting som tydelig har en lang kjøretur bak seg.

Derfor ser vi en større og større interesse for ting som er produsert lokalt - og dermed ting som signalerer at de hører naturlig til på våre breddegrader.

På plantefronten kommer vi til å vende fokus litt bort fra de tropiske plantene som ellers har rangert høyt i en del år etterhvert. Nå kommer vi i stedet til å se innredning med den norske floras egne mesterverker - og det som ligner på den.

Blant annet blir geranium inviteret innenfor i krukker, hvor den skal blomstre fint.

For selv om den har flere små og sarte blader enn for eksempel den populære Monstera, så kan den bli stor nok til å gjøre et visuelt inntrykk. Generelt kjennetegnes den nye trenden ved et mer spinkelt uttrykk i hvert enkelt blad.

© Anitta Behrendt, Styling Julie Løwenstein

Geranium i forskjellige utgaver er en vakker plante å ta inn i stuen.

© Hübsch

Her er det en annen geranium, som også pynter vakkert.

© Anitta Behrendt, Styling Julie Løwenstein

Gå for planter med blader som har et mer skrøpelig og mindre plastikk-aktig uttrykk. I disse dager har mange av oss mer tid hjemme og dermed en større forutsetning for å pleie den slags planter til perfeksjon.

© Ellos

Slørasparges er også et godt bud. Når du kjøper den så velg en uten antydning til visne nåler. De betyr nemlig som regel at den er ved å være "avblomstret".

© Greenify

Lykkekastanjen er et eksempel på en plante som visuelt befinner seg et sted mellom de bastante tropiske plantene og de helt sarte med sine vifte-lignende blader på de tynne grenene. Den er også et vakkert grafisk innslag i innredningen.