Slik skapte Ida en trend med dette spisebordet til 780 kr.

Det er kamp om spesielt ett spisebord fra danske Skovby Møbler. Den selges for flere tusen kroner på bruktmarkeder, og etterspørselen etter den utgåtte modellen er stor. Du forstår nok hvorfor når du ser her.

Skovby spisebord DC04/SM73
Hos Christina Dueholm ser trebordet vakkert ut sammen med spisebordsstolene og tregulvet. Den har fått en lutbehandling som gir den sitt lyse utseende.
Christina Dueholm

DC04/SM73

Hvis Skovby-bordet ditt har et av ovenstående modellnumre er du heldig.

Nå er det nemlig kamp om den utgåtte modellen, som kjennetegnes ved den store sokkelen og den ovale bordplaten, som kan forlenges med nesten en meter ved hjelp av to tilleggsplater.

Det hele startet med bolig- og innredningsentusiast Ida Edith, som forvandlet bordet, kjøpt på DBA (danskenes Finn.no), for 780 kr, da hennes nyoppussede leilighet skulle tas bilder av til et boligmagasin.

Hun fikk spraymalt bordet, boligreportasjen ble publisert, bilder ble delt... og en ny trend ble skapt.

Dette har fått bruktprisen på Skovby-bordet med den karakteristiske sokkelen og den ovale bordplaten til å eksplodere. Fra 780 kr da Ida Edith kjøpte det i 2021, til 19.000 kr i dag.

Men hvorfor er akkurat dette bordet så populært, spør du kanskje?

Bordet går i tråd med trenden om å omgi seg med møbler som ikke er kantede. Den ovale formen på bordet bidrar til en mykhet og naturlighet som er etterspurt akkurat nå, og søylefoten "checker" av enda et punkt.

Denne type bord har en tendens til bli dyre hvis man kjøper et helt nytt, men med det brukte Skovby-bordet og en lakkering var det plutselig mulig å skaffe seg et moderne, moteriktig spisebord til en bitteliten brøkdel av prisen i butikkene.

Det at modellen har utgått før sin renessanse øker bare populariteten. Vi har sett det samme skje med flere Ikea-møbler som er utgått.

Denne artikkelen er ikke ment som et forsøk på å øke prisen ytterligere, men heller et forsøk på å inspirere til kreativitet når du skal finne noe nytt til hjemmet. Kanskje ditt neste drømmekjøp kan bli funnet på et loppemarked eller i en gjenbruksbutikk. Den trenger bare en liten makeover for å bli prikken over i-en i hjemmet ditt. Det er bra for både miljøet og lommeboka.

Skovby spisebord DC04/SM73

Hos Christina Dueholm ser trebordet vakkert ut sammen med spisebordsstolene og tregulvet. Den har fått en lutbehandling som gir den sitt lyse utseende.

© Christina Dueholm
Skovby spisebord DC04/SM73

Pernille Vejbæk har fått Skovby-bordet spraymalt med fargekoden RAL9010 - en varm hvit farge som egner seg godt til innendørs bruk.

© Pernille Vejbæk

Bordet med mange muligheter

Opprinnelig kom Skovby-bordet i flere forskjellige tresorter, men versjonen som har tatt boligentusiastene med storm er den hvite modellen.

Hvitt er et trygt valg som passer til det meste, og det er også den varianten vi ser mest til når vi scroller gjennom Skovby-forvandlingene på Instagram.

Men blant dem er det også andre spennende bud til bordets utseende.

Bare ta det svarte bordet hos Christine Egholm, som har gitt det en oppgradering i form av en ny bordplate i Dekton Arga - en polert stein som står som en vakker kontrast til den sorte sokkelen som Christine har bevart.

Det er et sjeldent syn, men vi har også vært borti bord som ennå ikke har fått en runde lakkering, men som står vakkert i tre.

Og så er det selvfølgelig de mange fine variantene i ulike nyanser av hvitt og lysegrå.

Mulighetene er mange!

Skovby spisebord DC04/SM73

Christine Egholm har erstattet den originale bordplaten med en steinversjon. En smart måte å gi bordet ditt et helt nytt utseende.

© Christine Egholm
Skovby spisebord DC04/SM73

Linnea Jakobsen har malt bordet sitt i en fin, lys grå nyanse som passer fint til resten av interiøret.

© Linnea Jakobsen
Skovby spisebord

Sofie har fått spraymalt Skovby-bordet i en dempet, grågrønn nyanse. Den passer perfekt til hjemmet hennes, som også byr på mye rosa.

© Anitta Behrendt
Skovby SM73/DC04

Hos Anna Løwe er Skovby-bordet lakkert med høyglans i fargekoden RAL 9010. Det beskytter godt mot merker fra fete fingre.

© Anna Løwe