Seks nordmenn viser frem sitt mikroliv på TV

Drømmer du også om et enklere og mer bærekraftig liv? Da kan du glede deg til å følge disse seks nordmennene som bytter ut eneboligen med mikroboliger og en helt ny livsstil.

tiny house norge
© Foto: Christoffer Andersen/TV 2

Det er en trend i tiden. Mange av oss drømmer om færre ting, mindre stress og mindre dårlig klimasamvittighet.

Likevel oppleves det utfordrende for de fleste av oss å ta nødvendige grep for en mer bærekraftig livsstil.

Menneskene vi følger i I TV 2-serien «Mitt mikroliv» har tatt valget om å gjøre nettopp det.

Tiny house: Bo mindre for å leve mer

I «Mitt mikroliv» blir vi kjent med småbarnsforeldrene Julie Valsø (29) og Espen Valsø (30) som sammen med sine to barn flytter fra hus og hage til en ombygget van på 10 kvm. De drømmer om å finne tilbake til hverdagskjærligheten på rundreise i Europa.

Nyskilte Michael Matzinger (54) bryter opp fra alt han kjenner og flytter fra 200 kvm i Bærum til et mikrohus i skogen.

Single Maria Lønnemo (31) er en drømmer som må pushe grenser for å kjenne at hun lever. Hun har tatt jegerprøven for å skaffe sin egen kortreiste mat.

Og Erik Svenningsen (25) bor hjemme hos mor og far mens han bygger mikrohuset som skal bli hans første egne bolig, hvor han og kjæresten Sandra Trivander (25) skal bo.

Dette er deltakerne i "Mitt Mikroliv" på TV2

Tiny House som tema

Felles for disse ulike menneskene er at de tar et tydelig standpunkt mot overdrevent forbruk og overflod, og søker mot det håndterbare og ukompliserte for å finne kjernen i seg selv.

Vi blir med dem i en inspirerende prosess når de bryter med det kjente og bygger et nytt miljø- og klodevennlig mikroliv.

Er det virkelig mulig å bo slik, også med barn? Og klarer de alle å gjennomføre, eller hales de tilbake til hverdagen de ønsker å rømme fra?

Aktuell og spennende trend

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, tror serien både vil underholde, engasjere og inspirere.

– Serien løfter frem en aktuell og spennende trend, og er en påminnelse om verdien av enklere levekår og økt bevissthet. De seks nordmennene vi følger har alle engasjerende historier som viser at det er mulig å ta nødvendige grep for en mer bærekraftig livsstil. I tillegg byr serien på masse humor og humør, og vi håper og tror at temaet vil vekke nysgjerrighet hos seerne, sier han.

«Mitt mikroliv» kommer på TV 2 Direkte og TV 2 Play til høsten.