Lei av stygge lampeledninger? Her er en genial løsning (som ikke krever verktøy)

Dette geniale hacket funker også hvis du ønsker å ha en lampe stående et sted hvor det ikke er strømuttak. Så smart!

stygge lampeledninger diy
© Foto: Anitta Behrendt / Styling: Julie Løwenstein

Innebygde hyller er mer populære enn noensinne, men med den store rom-inndelte oppbevaringen følger også noen ledningsmessige utfordringer hvis tv og belysning skal fungere (les: kunne tennes).

Noen løser problemet ved å bore hull i hylle-veggene til ledningene, slik at de kan trekkes så diskret som mulig istedenfor å henge foran på hyllen.

Og det gir kanskje mest mening i forhold til tv'en, fordi den som regel ikke skifter plassering igjen, men det kan føles en smule for forpliktende å bore hull til lampe-ledninger.

Men det finnes en løsning!

En løsning som du også kan bruke´ hvis du vil dekorere med en lampe et sted hvor det er langt til nærmeste stikkontakt.

Ledningsfri belysning er veien frem

I en TikTok-video deler Sadie Ann Jensen et tips med sine følgere, som er gått viralt.

Her viser hun hvordan hun ved hjelp av en nød-elpære hun har kjøpt på Amazon kan få lys i lampen uten å sette den i en kontakt.

Essensen av idéen er at elpæren kjører på batteri og kan lades opp.

Får du ikke vist videoen? Klikk her

Akkurat denne el-pæren kan ikke kjøpes i Norge, men til gjengjeld finnes det flere alternativer.

Hos IKEA kan du få en ladbar LED-pære som lades når den står i en lampe med strømmen på, og som er utstyrt med en liten knapp som du kan tenne på når den ikke lader opp.

Det krever at du også bruker pæren i en lampe som er plugget i en stikkontakt, eller at du kobler til lampen du ønsker å skjule ledningen til - med andre ord ikke en helt optimal løsning.

Derimot er en enda bedre løsning å bruke en alternativ lyskilde med batteri. Nemlig spots med fjernbetening, som kan monteres hvor som helst du normalt ville skru pæren i. Du kan også gå for en batteridrevet lyslenke som du kan vikle rundt holderen til lampeskjermen.

Får du ikke spilt av videoen? Klikk her

Siste steg er å gjemme ledningen hvis du gjerne vil kunne plugge i lampen i en stikkontakt senere. Enten kan du gjøre som Sadie i første video og snurre den rundt lampesokkelen, eller så kan du gjemme den rundt lampefoten hvis bunnen er åpen. Vurder om du selv skal klippe av selve stikket for å gjøre det lettere å gjemme ledningen. Det er lett å sette på et nytt senere.

Og så er det bare å si farvel til stygge lampeledninger!