Kjøkkenet gikk fra utdatert til superfresht

På ønskelisten sto et moderne, funksjonelt kjøkken med et landlig og industrielt preg. Løsningen ble å bygge rommet opp igjen fra scratch!

© Aktiv Eiendomsmegling

FØR:

Kjøkkenet på 14 kvadratmeter er utdatert og noe gammelmodig i stilen. Med ny innredning kan det romslige kjøkkenet i Oslo-leiligheten virkelig komme til sin rett igjen.

I leiligheten bor det nå et ungt par, hvis mål er å finne tilbake til boligens 1920-tallsstil uten å gå på akkord med moderne funksjonalitet. Paret ønsket seg grått kjøkken med profilerte fronter, benkeplate i eik, metrofliser og svarte hvitevarer.

Se flere effektive og inspirerende oppdateringer av gamle rom her!

© Ann Helen Lund og Solveig Grøvle

ETTER:

Det nye kjøkkenet er både rustikt og industrielt med en litt landlig touch.

Fiskebeinsparkett er i vinden igjen og forsterker følelsen av en svunnen tid. Når kjøkkeninnredningen er rimelig, kan stilfulle hvitevarer heve inntrykket mange hakk, som disse fra Smeg.

Overskap har måttet vike for åpne hyller på veggen, noe som skaper følelsen av at dette er et brukskjøkken.

Paret har spiseplass i stuen ved siden av og har valgt å kun ha kjøkkeninnredningen i selve kjøkkenrommet. Dette, sammen med en takhøyde på fire meter, gjør at kjøkkenet oppleves som svært romslig.

Se flere aktuelle stiler for kjøkkeninnredningen her.

Kjøkkeninnredningen er Bodbyn fra Ikea, hvite­varene er fra Smeg og ventilatoren fra Elica. Gulvteppe, 998 kr, og trillebord, 2499 kr, begge fra Granit.

© Ann Helen Lund og Solveig Grøvle

SLIK FORNYET VI ROMMET

FARGER:
Grå kjøkkenfronter, hvite metrofliser og benkeplate og fiskebeinsparkett i eik danner grunnlaget for en dempet palett med lite bruk av fargekontraster. Ton-i-ton-farger skaper harmoni og en rolig stemning på kjøkkenet.

Paret har ønsket seg jordfarger og en varm, naturnær følelse. Vi har tilsatt ørsmå innslag av grønt og blått, og ellers fokusert på farger og materialer som ytterligere forsterker det rolige uttrykket.

Brunt kommer i alle varianter i høst og står ypperlig til den litt varmgrå tonen i kjøkkenfrontene.

Vår fargeekspert lærer deg å bruke trendfargene på nye måter.

Abonnér på vårt nyhetsbrev for å få boliginspirasjon og ideer tilsendt hver uke.

Stor vase, 599 kr, Bolina, melpose, 41 kr, Baker Hansen, oppheng til notater, 99 kr, Granit, kjøkken­håndkle, 399 kr, og duftlys, 299 kr, begge fra Bolina. Oljeflasken er stylistens egen.

© Ann Helen Lund og Solveig Grøvle

DIY: Håndkleoppheng
Fine kjøkkenhåndklær underbygger stilen, og når de er så lekre som her, er det synd å stue dem bort i en skuff. Her er det laget et dekorativt oppheng ved hjelp av en enkel hyssing, som er hengt opp i hylleknektene, og svarte klyper.

Her finner du en annen oppskrift på et håndklestativ du enkelt lager selv.

Krukkene med mel og frokost­blanding er fra Ikea, lignende fås fra 39 kr, mens de grønne flaskene er kjøpt på loppemarked. Liten, svart lampe fra Granit, 349 kr. Svarte klyper og kjøkkenhåndklær fra Bolina.

© Ann Helen Lund og Solveig Grøvle

Naturmaterialer er lekkert mot de hvite flisene og den varme eikeplaten.

Hvilke andre materialer gjelder på kjøkkenet nå? Se Bo Bedres presentasjon av de siste kjøkkentrendene.

Hvit porselensfjøl fra Granit, 59 kr, trefjøl, 699 kr, og mugger, 199 kr og 299 kr, fra Bolina.

© Ann Helen Lund og Solveig Grøvle

Ingen vits i å gjemme bort så fine kjøkkenredskaper!

Liten kjele, 269 kr, grytekluter, 139 kr, kjøkken­redskap, fra 199 kr/stk., kjøkken­håndkle, 159 kr, og feiebrett, 399 kr, alt fra Bolina.