Gammelt blir nytt i kolonihagen
Med resirkulerte materialer, gjenbruk og bruktfunn har kunstneren Mie Olise skapt sitt eget drømmested i kolonihagen. Her er det kreative løsninger og romslige overraskelser!
Resirkulerte materialer
– Å bo i et hus med hage, omkranset av gamle trær, har alltid vært en drøm, sier Mie Olise.
Den 41 år gamle kunstneren ønsker velkommen til gårds, midt i storbyen. Omgitt av høye trær og frittvoksende natur er den 50 kvadratmeter lille hytta et par kilometer utenfor København sentrum, virkelig noe for seg selv.
Kolonihagehuset er bygget ene og alene av resirkulerte materialer og er langt på vei basert på en skakkjørt, gammel bygning, som frem til nylig har stått urørt siden 1933.
Etter å ha blitt knadd og formet av Mie Olises hender og ideer, har det lille huset blitt sjelfullt, med romslige overraskelser, kreative løsninger og småskrudde detaljer.
Vinduene stammer fra rådhuset i Frederiksberg. Stolen Mie Olise sitter i, er laget av hennes egen far.

Smart gjenbruk
Etter en tid på venteliste, fikk Mie Olise innfridd drømmen om et landlig sted i nærheten av hennes vanlige hjem. Huset hun kjøpte var opprinnelig bare 5 x 5 meter.
Selv om huset var av svært enkel standard og verken bød på elektrisitet eller varme, så Mie Olise umiddelbart stedets potensial.
Hun besluttet å bevare den opprinnelige bygningen, men ville likevel ikke la stedet forbli urørt. Den delen som var det opprinnelige huset er nå blitt gjort om til kjøkken.
Tenker du på svart kjøkken?Her er noen gode tips for å lykkes!
Kjøkkenskuffene med svarte fronter er fra Ikea, mens kjøkkenbenken er laget av restmateriale fra byggeprosessen. Kjøkkenbenken over den svarte innredningen er bygget sammen med den originale benkentil høyre. Håndklær fra Ferm Living.

Smart arbeidsplass
I et hjørne av kjøkkenet har Mie Olise laget et skrivebord av planker som ble til overs fra ombyggingen.
Den gule taklampen er fra Muuto, og den matchende kontorstolen har hun kjøpt brukt.Vasene er laget av Jonna Juul. Porselensskålen har Mie Olise kjøpt i en bruktbutikk. De rosa glassbrystene av ukjent merke fant hun i et svensk glassutsalg.
Husk å abonnere på vårt nyhetsbrev for å få gode gjenbrukstips og boliginspirasjon.

Høst i vinterhagen
– Jeg utvidet ved å bygge på med en stue og et soverom med store, sørvendte vinduer, slik at jeg fikk utsikt til terrassen og hagen, forteller Mie.
Glasshuset rammer inn hagen og samtidig fungerer som spisestue. De store glasspanelene i tak og vegger absorberer solvarmen og gjør det mulig å nyte selv kjølige sommerkvelder her inne. Spisebordet bæres av understellet fra en gammel symaskin.
Få mer inspirasjon til kule spisebord du lager selv her.
Glasstilbygget huser spisestuen – og blir iblant også brukt som trimrom. De to lampene er fra Louis Poulsen. Stolen er klassisk dansk design av Børge Morgensen, og teppet er håndvevd i Tyrkia.

Lys og varme
Nybygget ble laget av store douglasgranplanker, som Mie Olise resirkulerte fra en av sine større kunstinstallasjoner. De store vinduene med eikerammer og messingbeslag kjøpte hun brukt.
Massevis av naturlig lys gir god stemning i et rom. Bare se hvordan de utnytter det i denne boligen.
Den lyse stuen er prydet av Mie Olises egne bilder, mens det fotografilignende bildet viser Svalbard i all sin prakt. Sofaputen er fra Ferm Living.

Naturen inn
Nå gjør glassrutene nytten som store, doble dører, som åpner opp mot terrassen og hagen. Tregulvet i stuen kommer også fra solide douglasgranplanker i varierende bredde, noe som skaper et vakkert, levende uttrykk.
– Det skal være litt rått, dette stedet er ment for å brukes. Her er det ingen fancy løsninger, alt er jo gjenbruk, sier Mie Olise.
Sjekk ut denne fine vinterhagen for mer inspirasjon til hvordan du kan utnytte et rom som er halvveis ute, halvveis inne.
I hagestuen er det høyt under taket, og de store, resirkulerte vinduene sørger for masse naturlig lys. Tregulvet er i solid douglasgran, med planker av varierende bredde. Puten er fra The Living, og ullteppet har Mie Olise fått tak i på Island.
