Har du fått med deg de hotteste trendene nå?

Lyst til å oppdatere hjemmet ditt? Her får du tre boligeksperters beste tips til hvilke farger og materialer, møbler og tilbehør du skal satse på denne sesongen.

© Produsenter

Camilla Harbu Bielecki er tidligere redaktør i BoligPluss og jobber med interiør for bolig- og livsstilsmagasiner. Hun er også grunnlegger av Tidstypisk, en bruktbutikk med fokus på vintage design og håndverk, samt restaurering av gamle møbler. Følg henne på @tidstypisk

Norske klassikere

– Danske designmøbler har jo lenge vært sett på som det beste du kan få, men nå får stadig flere øynene opp for norske designere og møbelklassikere. På høy tid, spør du meg! Jeg håper og tror det etter hvert vil bli like naturlig å velge for eksempel Hans Brattruds nydelige Grorudstol som Arne Jacobsens 7-er rundt spisebordet.

Knaggrekke, Haldar, L 60/90 cm, fra 1300 kr, Fram Oslo.

© Produsent

– Vi har gjort plass til både teak, palisander, finer og kork, og nå får også furumøblene sin renessanse. Til den dempede, nordiske stilen passer furumøblene fra 70-tallet godt, gjerne i kombinasjon med naturmaterialer som lin, bambus, hampkanvas og flettet siv. Varmen og patinaen i disse materialene står godt til de kjølige metallene vi vil se mer av fremover.

Sofabord i glass og messing, H 55/45/35 cm x 90 x 90 cm, 1999 kr, Ellos Home.

© Produsent

– Den eklektiske stilmiksen er unorsk, men desto mer spennende. Vi ser mer bruk av tekstiler, gjerne med blomstermønster og farger. Se etter art deco-inspirerte møbler, og miks med langhårete gulvtepper og store, skulpturelle lamper fra 60-70-tallet. Jeg tror vi også får se mer veggpynt, som figurer og vegglamper.

Stilleben Ditte Reckweg og Jelena Schou Nordentoft står bak designbrandet Stilleben. Begge har designerutdannelse innen glass og keramikk fra Danmarks Designskole. Følg dem på @stilleben_dk

Mal i vei – både høyt og lavt

– Når det gjelder farger, er det ingen regler – så lenge det ikke blir kjedelig! Vi opplever at folk i økende grad innreder rom som helhetsopplevelser. F.eks. nøyer vi oss ikke lenger med bare å male veggene, men også tak, gulv, dører og listverk.

– Vi kommer til å se mer rotting på møblene, mer strie på veggene, massevis av tre i flettet form og mer tekstil på vegger og i lamper. Daybedden er også et viktig element. Den står som en skulptur i rommet, samtidig som den er et møbel som kan brukes.

Stol, H 75 x B 58 x D 50 cm, 6100 kr, putetrekk, 45 x 45 cm, 775 kr, Nordal.

© Produsent

– Folk er blitt modigere. Fargede gardiner og møbler med mønster og polstring er en stigende tendens. Det nordiske uttrykket er ikke lenger tilstrekkelig. Folk vil fortsatt gjerne ha rene og autentiske materialer, men tilføyer litt mer «edge» og galskap, og innreder mer kunstnerisk med personlige detaljer og utradisjonelle fargesammensetninger.

Veggdekorasjon, messing, Ø 48 cm, 1218 kr, Ø 58 cm, 1502 kr, Broste Copenhagen.

© Produsent

KRISTINA DAM er utdannet grafisk designer. Hun er også grunnlegger, administrerende direktør og kreativ leder i Kristina Dam Studio, som har fokus på å designe skulpturelle objekter og møbler i naturlige materialer. Følg henne på @kristinadamstudio

Velg et håndlagd og rått uttrykk

– Ærlige og rå materialer som stål eller brunert og brent jern, kommer tilbake. Jeg tror også på ting som har et mer håndlagd uttrykk, særlig når det kommer til keramikk og stentøy.

Krukke, Bowl, lav, H 10,7 x Ø 24,2 cm, 850 kr, høy, H 15,9 x Ø 12,2 cm, 700 kr, Kristina Dam Studio.

© Produsent

– Vi kommer fortsatt til å se en del brente jordfarger, men de må vike litt for sarte rosatoner og gylne nyanser. Dessuten går grått aldri av moten. Tørkede buketter, gjerne av ville markblomster, vil vi se mer av. Dessuten tror jeg at veggene våre i større grad vil dekoreres av relieffer og tredimensjonale skulpturer, gjerne i kombinasjon med speil.

Puff, Delphi, stor, Ø 120 cm, fra 14 817 kr, liten, Ø 75 cm, fra 11 577 kr, Erik Jørgensen.

© Produsent

– Jeg tror vi kommer til å se enda flere utradisjonelle puffer. Trebente potter er også en trend. Dessuten ser jeg flere varianter av konsollbord, reoler og skjenker.