Høstens trendfarger

Dette er fargene du skal male hjemme nå.

Er du lei av de grå veggene hjemme og trenger en forandring? Da er det gyldne nyanser du skal male. Jordtoner og gyldne farger erstatter de grå fargene, og fungerer perfekt som basefargen i interiøret.

Beige, grå, greige - det er ikke alltid like lett å holde styr på hva som er hva. Jordtoner kan bevege seg fra kjøligere grånyanser til varmere beigetoner. Fellesnevneren er at fargene fungerer godt som basefarge, enten du vil male ton i ton, eller bruke jordtoner som et bindeledd mellom sterkere farger for et helhetlig uttrykk.

5966 Sandkorn er en behagelig og anvendelig beigetone som enkelt kan kombineres med andre jordtoner.

Gylne nyanser

5966 Sandkorn er en favoritt fra Butinox, en varm beigefarge med en gul undertone. Fargen gir et lunt uttrykk, og fungerer godt som en basefarge for både vegger og tak. Den er enkel å kombinere med andre gylne toner, og er magisk i kombinasjon med fargen 5939 Dijon.

Fargen på gulvet er også viktig for å oppnå et helhetlig interiør. Trestjerner Gulvolje HVIT passer godt til Sandkorn, og skaper en myk overgang mellom gulv og vegg.

5969 Vintersand er en kaldere beigefarge, men gir likevel et lunt og behagelig uttrykk som passer godt til soverom.

Kaldere jordtoner

Om du ønsker et kaldere uttrykk, så er 5969 Vintersand et populært alternativ. En lun og kjøligere beigefarge som står godt mot gylne farger, men også til blå og grønne nyanser. Kombiner Vintersand med 5922 Vanilla for et lunt, ton i ton uttrykk. Er du ute etter litt mer kontrast, så gir fargekombinasjonen 5969 Vintersand og 5997 Agat et spennende og delikat uttrykk.

Å male taket i en farge gir rommet mer karakter, og er en av de største interiørtrendene akkurat nå. Du kan male taket i både lysere og mørkere nyanser enn veggene, men mørke farger krever litt takhøyde. Vi elsker kombinasjonen av 5969 Vintersand på veggene og 5922 Vanilla i taket.5969 Vintersand er en kaldere beigefarge, men gir likevel et lunt og behagelig uttrykk som passer godt til soverom.

5733 Opal er perfekt å kombinere med mørkere gråtoner og lyse detaljer.

Skandinavisk grønt

Grønne nyanser har lenge vært en favoritt i norske hjem, alt fra dypere grønnfarger til friske mintfarger. Grønt representerer liv og er en farge øynene våre er vant med fra naturen. Grønne toner gir ro og harmoni og passer godt sammen med både gyldne toner og kaldere nyanser.

5733 Opal er en dus grønnfarge med en del sort i. Dette gjør den til en veldig anvendelig og populær farge fra Butinox. Kombiner gjerne med en mørkere grønntone som 5963 Grønn marmor og sorte interiørdetaljer.

Lek deg med glansgrad og kontraster

Det er ikke kun fargekoden som avgjør hvordan veggen din ser ut. Glansgraden på malingen kan utgjøre en stor forskjell på resultatet, og gir en ekstra mulighet til å leke litt med tekstur og uttrykk.

Glansgrader måles i en skala fra 1 til 100, og forteller hvor mye lys som reflekteres. Fargene i en matt maling, lav glansgrad, fremstår lysere og roligere enn i blank maling. Du trenger derfor ikke male nye farger for å gi rommet mer spill. Mal lister i samme farge som veggen, men med en høyere glansgrad for et spennende uttrykk.

Butinox Premium Matt maling gir en fløyelsmyk og delikat finish.

Matt magi

Matte vegger er i tiden, og det er ikke uten grunn. Med matt maling kan du skjule eventuelle ujevnheter, samtidig som du gir rommet et lunt og fløyelsaktig uttrykk med en spennende fargedybde. Butinox Premium Matt maling gir et eksklusivt og sobert resultat, og den perfekte matte finish. Malingen kan enkelt vaskes og holder seg fin over tid.

Du finner mer inspirasjon og Butinox sitt nyeste fargekart på enkelfornyelse.no.