Her er årets farge 2014!

Det er enstemmig vedtatt at de blågrønne nyansene er vinnerne på fargefronten, så det er bare å ta penselen fatt!

Nå skal vi la oss inspirere av hav, grønt gress, himmelen... kort sagt naturens fineste farger! Og den aller sterkeste fargen er den magiske blandingen av nordmenns to favorittfarger, nemlig blått og grønt. Fargen fungerer som en fin basisfarge, og bidrar til å fremheve og løfte andre farger.

De største malingsprodusentene er enige om at blågrønt blir en stor farge fremover, både i mørke og lyse nyanser, og til både vegger, gulv og møbler.Fargen kan kombineres med nesten alle andre farger, og er derfor enkel å bruke.

© Fargerike

Fint hos Fargerike: Hos Fargerike finner vi de blågrønne nyansene i flere ulike varianter. Alt fra den lyse og bleke akvamarinfargen, til kraftig og mørk petroleum som nesten grenser til sort. Dørkarmen på bildet til venstre er malt i fargen Stokkøya (FR 1407), mens gulvet har fått den mørke nyansen Punky Petroleum (FR 1309). På bildet til høyre har den lyse nyansen Prekestolen (FR 1412) fått pryde veggene mens blåfargen Longyearbyen (FR 1041) på stolene skaper en fin balanse.

© Jotun

Jotuns juveler: Selv om Jotun ikke kårer en "Årets farge", har de likevel den blågrønne nyansen med i sin trendretning Urban Casual. Veggen på bildet er malt i fargen LADY Pure Color 5397 Scooter, en dyp og saftig petroleumsblågrønn som gi et deilig retro-uttrykk.

© Nordsjö

Topp med teal: Årets farge 2014 hos Nordsjö heter Teal (90GG 19/151). Den er den gjennomgående fargen i de 5 hovedtrendene Nordsjö spår for 2014. En farge som kombinerer harmonien i grønt med det rolige i blått og gir uttrykk som er både fargeglade, fantasifulle og stilrene.