Glamorøs vri

Dørvridere er som damesko. De er prikken-over-i-en, som viser at husets herre både har et blikk for detaljer og helhet.

Har du byttet ut det litt karrige og nakne nordiske interiøret fra nullnull-tallet, med kobberlampe fra Tom Dixon og en rødgyllen telysholder, eller en annen av de mange diggbare kobber- og messing-detaljene som alle elsker for tiden?

Likevel er sannsynligvis dørvriderne dine fremdeles i krom eller børstet stål.

Kanskje tiden er inne for å prøve sort, kobber, tinn eller messing i dørhåndtakene dine?

Mørkt og eksklusivt

Siden 2013 har norske interiørblader vært preget av kobber og messing. Trenden er blitt populær. Lenge var interiørtrendene nøytrale, med kontraster av sort og hvitt, gjerne med innslag av grafiske detaljer. HOME skrevet med store utskårne bokstaver, og romantiske, duse nyanser i hvitt.

De siste årene har alle innredet i nye, varme farger. Det som var nakent og strippet for pynt, er erstattet av mørke metaller og eksklusive detaljer. Men trolig er dørvriderne blitt hengende igjen i den gamle stilen.

Du kan sørge for å samle inntrykket rommet gir gjennom riktig valg av dørhåndtak. Sort og kobber er farger som går hånd i hånd. Stemningen blir litt dus, og med et par grep har du skapt litt hverdagsmagi i egen stue.

Dørvridere har blitt en fashion-statement, og kan bidra til å forsterke det glamorøse inntrykket i et moderne hjem. En vinner hos Habo er dørvrideren A 400 av messing med kobberfinish. Den eksklusive, varme kobbertonen går mot rosegull og passer helt perfekt til et ny-glamorøst hjem.

Dørvriderne er et av de første inntrykkene du setter på alle som besøker deg. Og hvor mange ganger åpner du selv dørene dine hver dag? Derfor er det viktig at vriderne dine går godt med resten av interiøret.

Mange mener at messing vil ta over for kobberfinishen fremover. Og kanskje kan

Habos runde A79 være en modig vri i en trendy leilighet?

Det nye stålet

Dørvrider A9683 i messing er et annet klassisk, men eksklusivt dørhåndtak. Messing er en legering med kobber og sink. Det er et materiale med lange tradisjoner. Det gylne metallet er både slitesterkt og dekorativt. Derfor har enkelte interiørmagasiner til og med utpekt messingen til det nye stålet, i trendsammenheng.

Og om du ikke helt har bestemt deg for om det er kobber eller messing som gjelder, bør valget være enkelt: Den stilrene dørvrideren Oslo i sort zink, kan passe inn i begge verdener. Langt bedre enn det kalde stålet.