9 enkle idéer som gjør barnebursdagen uforglemmelig

Barnebursdager skal selvfølgelig feires, og det behøver hverken være kostbart eller komplisert. Her får du 9 enkle idéer til mat, tema og leker!

© Getty Images
barnebursdag

1 Gå ut, om været tillater det

Dersom været tillater det, er det en god ide å arrangere bursdagen ute i hagen. Det kan bli minst like hyggelig utendørs som innendørs. Å pynte til festen, dekke bordet eller servere maten er like enkelt å gjøre ute som inne.

Ute er det som regel mer plass. Og du slipper å tenke på garderobe til gjestenes jakker og sko. I tillegg blir rengjøringen enklere. Da du slipper vaskingen før gjestene kommer og etter festen gjenstår det kun opprydning.

Pynt gjerne med flagg, ballonger, guirlander, og lanterner for å skape en hyggelig og festlig stemning.

2 Isbar med forskjellige toppings

Lag en liten isbar til barnebursdagen med forskjellige toppings som barna selv kan pynte isen med. Her kan man for eksempel bruke vingummi, M&M's, nøtter, bær, sjokoladesaus og annet stas. Barna elsker å lage sin egen dessert.

Find mere inspirasjon her.

3 Moro med vann og såpe

Alle barn elsker å leke med såpebobler og det er en herlig og underholdende aktivitet på varme sommerdager. Gi barna mulighet for å lage såpebobler i alle størrelser. Bruk ett lite basseng og en hoppering som på bildet og lag såpebobleverktøy av ståltråd eller sugerør.

Du kan lage dine egne såpebobler ved å blande 1 liter vann med 1/2 dl oppvaskmiddel og en spiseskje glycerin. Dermed har du flere fantastiske såpebobler. Glycerin kan blant annet kjøpes på apoteket.

4 Barnebursdag med knall på fargene

Pynt opp til barnebursdag med ballonger, flagg, pomponger og guirlander i forskjellige farger. Jo flere farger, jo bedre! Det vil skape den riktige feststemningen til barnebursdagen.

5 Søte godteriposer til barnebursdagen

Til barnebursdager hører selvfølgelig godteriposer med. Godteposene er alltid ett lite høydepunkt i bursdagen. Både for små og store barn. Posene kan også fylles med andre ting enn godteri - for eksempel såpebobler, små tatoveringer, hoppeball, eller andre morsomme ideer. Dekorer gjerne posene eller kjøp noen som passer til temaet.

6 Den sunne snacken

Barn elsker vannmelon. Server vannmelonen på en morsom måte ved å gjøre den om til små ispinner.

7 Pannekakespyd med nutella, banan og jordbær

Disse pannekakespydene er morsomme, lekre og superenkele å lage. De vil uten tvil bli en favoritt blandt barna. Finn oppskriften her.

8 Barnebursdag med donut-lek

Denne donut-leken er super morsom for barna. Det eneste du skal bruke er en lang snor og en donut til hvert barn. Vinneren er den som spiser opp sin donut først uten å bruke hendene sine.

Bli inspirert til å lage din egen donut med 10 lekre donut oppskrifter her.

9 Flere leker og konkurrenser til barnebursdagen

Til barnebursdagen er det de små, enkle leker og konkurranser som i de fleste tilfeller funker best og får tiden til å fly.