Finn fargen som er perfekt for deg

Visste du at farger kan fremheve eller mildne egenskapene dine? Se hvilken farge som er din perfekte match.

GRØNN

Balansert og følsom Grønt er perfekt å ha på soverommet. Denne rolige fargen står for balanse og omsorg og fjerner stress og mas. Men for mye grønt kan gjøre deg handlingslammet, ubesluttsom, engstelig og usikker, sier fargeekspert og forfatter av boken "Fargene forteller", Tove Steinbo.

Steinbos råd er å bruke farger bevisst for å styrke svake sider og mildne uønskede væremåter.

  • Bevisst bruk av farger kan forandre oss. Når du velger farger tenk over dine egenskaper, reaksjonsmønstre og handlingsmønstre. Har du samme egenskaper som grønt står for, bør du velge nyanser av rødt og oransje. Bruker du for mye grønt kan fargen gjøre deg sint, råder hun.

ORANSJE

Livsglede og kreativitet Oransje symboliserer gleden over å være til og fungerer uansett hvilket humør du er i. Oransje er en god og viktig farge enten du er glad eller deppa. Den mennesketypen som trenger oransje mest for å skape balanse i sin væremåte, er personer med utpreget blå egenskaper.

  • Mennesker med egenskaper fra den blå skalaen kan være dominerende og konservative og ha lite empati og humor. Men disse kan mildne disse egenskapene ved å omgi seg med oransje. Oransje, som fremmer følelser, humor og praktisk kreativitet, er en god farge å velge for dem som vil fremheve disse egenskapene, fastslår hun.

BLÅ

Beroligende og fornuftig

Den blå fargeskalaen er kjent for sine beroligende egenskaper og brukes ofte på soverommet.

Blått står for det mentale og forbindes med klokskap, ro, verdighet og kommunikasjon. Den skjerper intellektet og styrker kommunikasjon skriftlig og muntlig. Men for mye blått kan gjøre deg kald og ufølsom, sarkastisk, svært konservativ og perfeksjonistisk.

  • Grønt vil være godt for en som har en typisk blå persolighet. Men også hvitt og metallfarger som gull og sølv er gode alternativer, forteller Tove.

RØD

Energisk og varm

Rødt er viljedominert og er grønnfargens motsetning med egenskaper som gir energi, mot og handlekraft.

Rødt kan hjelpe personer som har mange "grønne" egenskaper til å få energi.

  • Personer med mye grønt i seg kan være litt engstelige, for tilbakelent og ofte sjenerte. Rødt gir dem mot og fysisk energi og får dem opp av sofaen, forteller hun.

Rødfargen står for det fysiske, det maskuline, lidenskap og seksualitet, besluttsomhet og vitalitet. Men bruker du for mye rødt kan fargen gjøre det stresset, sint, kranglete og aggressiv, i følge fargeeksperten.

For en person med typisk rød personlighet er det lurt å innrede med grønne farger hjemme eller med jordfarger som beige, grått, brunt og fult, forteller feng shui-konsulenten.