Dette vil du fylle hjemmet med de neste årene

I hvert fall hvis vi skal tro på ekspertene!

Nydelige fargeharmonier på Tendenser-standen til stylistduoen Kråkvik & D'Orazio på gave- og interiørmessen på Lillestrøm.

© Maria Svanevik

Mer fokus på natur, kvalitet og håndverk kommer til å prege hjemmene våre de neste årene.

Det mener i hvert fall stylistduoen Kråkvik & D'Orazio, bestående av Jannicke Kråkvik og Alessandro D'Orazio, som hadde fått i oppgave å tolke interiørtendenser under forrige ukes Gave- og interiørmesse på Lillestrøm.

Duoen mener nemlig det er tendenser, og ikke trender, vi skal snakke om fremover.

Og de deler dem inn i tre retninger: «Rent skandinavisk», «Nye tradisjoner» og «Nordisk flora».

© Maria Svanevik

Rent skandinavisk

Den skandinaviske stilen er kjent for de fleste, og hadde sin gullalder internasjonalt på 50-60-tallet. De siste ti årene har vi imidlertid sett en ny oppblomstring, som nå fornyes takket være større fokus på tradisjonelt håndverk, og nye produksjonsteknikker, mener de to.

Ro og harmoni er viktige elementer i stilen, men også organiske former, samt 3D-mønstre. Speil og glass er også fremtredende her, ettersom de reflekterer lyset som står sentralt.

Fargene er pudderfarger, støvete pasteller, grått og hvittoner.

En av våre favoritter fra messen, speilet Mirror Cone Gold fra danske Au Maison. Metallisk og tredimensjonalt. Foto: Produsenten

© Maria Svanevik

Nye tradisjoner

Ekte håndverk er den nye luksusen, og vi spør oss hvor tingene er fra fremfor hvilken merkevare det er, mener stylistene. Vi ønsker oss det unike, det spesielle, og det naturlige.

Fargene er jordnære og varme, som bordeaux, terrakotta, oker, kanel, konjakk og mørkeblått. Materialene er mørkere treverk, porselen, skinn, ull og metaller.

Kristine Five Melværs Naturpledd fra Røros Tweed. Foto: Erik Five Gunnerud.

© Maria Svanevik

Nordisk flora

Ønsket om å leve grønt og bidra til å ivareta miljøet og naturen preger også hjemmene våre. Ekthet, varighet og det naturlige står sentralt her, og naturens palett er viktig.

Materialene er lyse tresorter og naturmaterialer som skinn, lin, ull, stein, leire, glass og porselen.

Fargene er grønt, brent oransje, sand, samt fargerike botaniske mønstre.

Vannkanne i keramikk av Elke van den Berg. Foto: Blomme.no