Dette sier stjernetegnet ditt om hvordan du bør innrede boligen din

Innred etter stjernene! Hvordan skal veggene males hvis du er en Vær? Hvilke farger og tekstiler passer best til den eventyrlystne Skytte, den innadvendte Kreps eller den kvalitetsbevisste Tyr? Få svaret her!

Getty

Astrologi, krystaller og spirituelle praksiser har visst aldri vært så populært som det er nå.

Horoskoper har gått fra å være mindre innslag på baksiden av damemagasiner til å bli seriøs business, som stadig flere lar seg veilede av.

Så hvorfor ikke la horoskop-universet vise deg veien til hvordan du bør innrede boligen din? Kanskje finner du løsningen på alle dine møbleringsproblemer – eller bare god gammeldags inspirasjon.

© Christina Dueholm

Steinbukken - funksjonell, tradisjonell og praktisk

Hvis du er en Steinbukk, er du pragmatisk, realistisk og ambisiøs – du fokuserer på karrieren din og verdsetter mest sannsynlig praksis fremfor estetikk.

I hjemmet ditt er et funksjonelt hjemmekontor et must, og du har den nyeste teknologien samt smarte og funksjonelle oppbevaringsmøbler.

Steinbukken er et jordtegn som heller mot det konservative, og derfor må du som Steinbukk innrede med elegante klassikere som varer år etter år – kan de gå i arv blir Steinbukken glad. Gå for designklassikere av god kvalitet og kombiner dem med håndplukket vintage og kunst av god kvalitet.

Steinbukkene verdsetter håndtverk - så snekkerløsninger som radiatorskjulere, innebygde skap og benker samt spisebord og stoler blir en hit i hjemmet ditt!

© Styling: Rikke Graff Juel, Foto: Christina Kayser O

Vannmannen - harmonisk, eksentrisk og idealistisk

Vannmannens hjem vil mest sannsynlig være det mest interessante å besøke.

Vannmenn er idealistiske skapninger som bryr seg om menneskers ve og vel, og vannmannens hjem vil derfor være preget av inspirerende kunst og/eller gjenstander fra designere som helst skal være bærekraftig produsert.

Vannmenn er i likhet med de andre vanntegnene spirituelle og emosjonelle, og det er derfor lurt å holde hjemmet i fine, innbydende farger og toner – det handler om å skape en avslappende atmosfære hvor du kan reflektere og finne ro.

Dessuten er Vannmannen styrt av Uranus, som fremmer innovasjon og teknologi. Derfor er en Vannmanns hjem også fylt med de nyeste, smarteste gadgetene.

Fiskene - rolig, spirituell og drømmende

Av alle stjernetegnene sies det at Fiskene er den mest empatiske, medfølende og spirituelle.

Det stiller også visse krav til innredningen, hvor det hos en Fisk ofte vil være lyse, romantiske toner med interiør som fremmer spiritualitet og mental velvære. Tenk på røkelsespinner, duftlys, diffusere og duftpinner.

Fisken er en drømmer som liker å skrive i dagbok, male eller tegne, så er du en Fisk bør du gå for luftige puter, myke tepper og lamper med dimmere slik at du alltid kan kontrollere stemningen.

Fordi Fisken er så empatisk, blir den raskt påvirket av energier og stemninger, og det handler derfor om å unngå sterke mønstre og farger.

Dekorer i stedet med jordnære og duse toner som minner deg om naturen og gjør at du senker skuldrene så fort du kommer inn døren.

Linde på Langeland sæson 2
© Sofie Linde

Væren - impulsiv, modig og selvbevisst

Væren beskrives noen ganger som egoistisk, men det trenger ikke å være negativt – som de andre ildtegnene er Væren lidenskapelig, motivert og selvsikker, og det må man gjerne kunne se i hjemmet.

Hjemmet ditt må gjenspeile deg selv og dine behov, så hos en Vær bør det være luksus og sterke farger.

Hvis du bor alene og har flere rom, vurder et walk-in closet, et treningsrom, en hjemmekino eller noe annet som representerer din personlighet.

Dekorer med fargerik og provoserende kunst, møbler i velur, fløyel eller skinn og mal veggene dine i lyse farger.

Væglampe fra Muller Van Severen

Den populære væglampe 'Hanging lamp' designet af Muller Van Severen. Her hængende hjemme hos 'Nybyggerne'-parret Charlotte og Fredrik.

© Charlotte Jakobsen

Tyren - kvalitetsbevisst, komfortabel og avslappet

Hvis du er en Tyr sparer du ikke på luksusen! Hos Tyren slår kvalitet ut kvantitet til enhver tid, og dette skal også gjenspeiles i innredningen.

Innred hjemmet ditt med møbler og boligtilbehør i materialer som utstråler eleganse, luksus og kvalitet.

Kashmirtepper, silkesengetøy, lin- og velurgardiner og friske, duftende blomsterbuketter hører hjemme i enhver Tyrs hjem, og kjente designklassikere fra noen av tidens største møbelprodusenter vil også typisk finne veien inn i Tyrens hjem.

Hos en Tyr er også mat og drikke i deilig kvalitet, så la kjøkkenserviset ditt bestå av tidløst porselen, vakre glass og klassiske kanner og karafler.

Syver-stole
© Styling: Rikke Graff Juel, Foto: Christina Kayser O

Tvillingene - leken, gjestfri og eklektisk

Tvillingene er svært nysgjerrige og åpne. De liker å eksperimentere og prøve nye ting, så det å mestre kunsten å dekorere kan være litt av en disiplin for Tvillingene, som raskt kan hoppe fra en trend til en annen.

Tvillingene er spontane og impulsive, og et Tvillinghjem vil derfor ofte være preget av nips og pyntegjenstander som er spart på fra turer, ferier eller kjøpt på loppemarkeder.

Som Tvilling er du svært sosial og liker å arrangere middager med venner og familie. Sørg derfor for å lage komfortable soner med loungemøbler som lenestoler og flytende sofaer og en gjesteseng for overnattingsgjester.

© Anitta Behrendt

Krepsen - sentimental, sensitiv og hyggelig

Krepsen er intuitiv og ekstremt følsomt for omgivelsene sine, så hver detalj i Krepsen sitt hjem blir nøye vurdert.

Krepsen er et innadvendt tegn som styres av Månen - egenomsorg og komfort er derfor høyt prioritert hos en Kreps som liker å skape avslappende soner og atmosfærer i alle rom. Selv entreen skal føles innbydende og utstråle at dette er et rolig og avslappet hjem.

Som den nostalgiske og sentimentale Kreps, vil du finne glede i å inkludere familie og venner i innredningen. Det er ikke dermed sagt at du skal dedikere en hel gallerivegg til portretter, men du liker å omgi deg med elementer som har affeksjonsverdi.

Det kan hende du samler minneverdige ting og bilder i fine esker du kan ha stående i hyller eller bokhyller. Krepsen er en forkjemper for kos, så innred med masse levende lys, dempede farger og myke tekstiler.

Paustian sofa
© Anitta Behrendt

Løven - glamorøs, overdådig og frembrusende

Løven elsker å være festens midtpunkt.

Som en ekte festløve elsker Løven alt som skinner og skiller seg ut, så et diskré, delikat hjem er ikke det du kan forvente av en Løve.

En Løves hjem må gjerne være like ekstra som den selv er, så prøv å tenk på hjemmet ditt som et utstillingsrom som skal inneholde statement-pieces, overdimensjonerte møbler, skinnende metaller og discokuler, samt silke og velur - da er du på god vei.

Løven er styrt av solen, så det er en fordel å dekorere hjemmet i lyse farger og ta utgangspunkt i det naturlige lyset.

Og en vegg (eller to) malt i metallisk maling kan heller ikke skade i en Løves hjem.

Egetræsspisebord
© Styling: Julie Løvenstein, Foto: Anitta Behrendt

Jomfruen - minimalistisk, naturlig og ordentlig

Si hei til perfeksjonisten av stjernetegnene.

Jomfruen har en utrolig ordenssans, og hos Jomfruen må derfor alt være organisert og ryddig - fargekoordinering av bøkene i bokhylla er like opplagt som praktisk avfallssortering, en perfekt oppredd seng og plettfrie tepper.

Av samme grunn vil en Jomfrus hjem ofte egne seg til en boligreportasje, selv om det kanskje ikke er så lett å slappe av på grunn av de høye standardene.

Jomfruer heller mot det minimalistiske, og deres metodiske og systematiske tilnærming til livet gjør at de ikke skal pynte med unødvendige ting. Innred med rene linjer, multifunksjonelle, praktiske møbler og vakre, enkle mønstre.

Tre og naturstein matcher perfekt Jomfruens naturlighet, mens organiske former og linjer vil være en god kontrast til den minimalistiske innredningen.

Sofacompany sofa
© Christina Kayser O

Vekten - harmonisk, elegant og kreativ

Alt i Vektens liv – inkludert design og estetikk – handler om balanse og harmoni.

Vekten styres av Venus; estetikk, skjønnhet og kjærlighetens planet, og i innredningen kommer dette til uttrykk ved nøye utvalgte objekter som understreker Vektens sans for design.

Vekten streber etter balanse, og derfor må hjemmet verken være for lite eller for mye.

Som Vekt vet du hva et teppe gjør for et rom, eller hva en perfekt plassert vase eller en stor plante kan gjøre for stemningen.

Hos Vekten vil du ofte kunne slappe av fordi boligen er så godt innredet. Gå for friske blomster, rikelig med oppbevaring og fine gjenstander eller kunstverk som understreker din sans for design og som sier noe om hvem du er.

Skorpionen - mystisk, dramatisk og omhyggelig

Skorpionen er den mest mystiske og forførende av alle stjernetegn, og den kombinasjonen kan være til nytte for hjemmet ditt.

Få Skorpionens mystikk til live ved å dekorere med mange dype, romantiske farger som burgunder, plomme, mørkegrønn og svart.

Overfør dine dramatiske personlighetstrekk til innredningen og bruk luksuriøse tekstiler som fuskepels, silke, skinn og naturlig tre.

Skorpioner fullfører ethvert prosjekt de begynner på - hvis du skal i gang med en større oppussing bør du gå for et industrielt design som omfavner den mystiske og forførende delen av personligheten din. Del for eksempel rommene med en New Yorker-vegg og svarte, skulpturelle lamper.

Hos Skorpionen er hver detalj gjennomtenkt, ned til hvert enkelt dørhåndtak og de minste kjøkkenkroker. Hold deg til mørke tresorter, polert messing eller skinnende stål.

© Styling: Rikke Graff Juel, Foto: Anitta Behrendt

Skytten - eventyrlysten, fleksibel og naturelsker

Spontane, eventyrlystne Skytter liker ikke faste rammer eller forpliktelser, så hvordan vil da innredningen se ut?

Skytten har en naturlig søken etter forandring, så det er usannsynlig at du ikke vil oppleve lysten eller trangen til å omorganisere og dekorere.

Hold veggene dine i farger du liker og mal med ulike farger rundt i hjemmet – slik sikrer du ulike sanseinntrykk når du beveger deg rundt. Dekorer i soner og skap stemning med bokhyller, hyller, gallerivegger og lignende – de er enkle å omorganisere og kan raskt endre utseendet med når du kombinerer de med ting med affeksjonsverdi.

Som Skytte er du en fantastisk historieforteller, og det må du selvfølgelig hylle i innredningen: Morsomme gjenstander, loppefunn, ukonvensjonelle farger og spennende mønstre. Fordi Skytten er så eventyrlysten, liker den også farger som minner den om naturen. Så gå for blått, grønt og møbler i tre og naturstein – da er du på god vei.