Ett ord oppsummerer årets farge(r) for 2023 på perfekt vis

Tradisjonen tro utnevner alle fargebrands med respekt for seg selv hva de tror på som neste års farge. Her er alt du trenger å vite om den kommende interiør-kulør.

Årets farge 2023

De fleste store fargebrands har meldt ut hva de tror blir årets farge i 2023.

Og la oss bare si det som det er: De er ikke helt enige...

Men uansett er det et enkelt ord som kan oppsummere de mange bud: melon!

Forestill deg cantaloupe- galia- og nettmelon.

Oversatt til interiør betyr det sarte nyanser av gul og grønn tilsat varme toner av fersken og oransje.

(Og her er det viktig å understreke at ingen trendbyråer og fargebrands har sett nyanser av vannmelon når de har spådd inn i 2023...).

Årets farge 2023

Honning og hennes venn

Hos Nordsjö er årets farge en dempet, varm lysegul nyanse. 'Wild Wonder' som den heter minner mye om honningmelonens appetittvekkende nyanse, mens Jotuns nye fargekart for 2023 inneholder både melonenes grønne, gule og oransje toner med farger som 'Bella', 'Cheerful Peach', 'Dusk Green' og 'Vårluft'.

I tillegg har det britiske kult-fargebrandet Farrow & Ball nettopp lansert 11 nye nyanser for første gang på 4 år.

Blant fargene er både 'Whirleybird' og 'Eddy' nyanser som går igjen i skallet på cantaloupe-melonen med det oransje indre.

Samtidig peker det verdensomspennende trendbyrået WGSN nyansen 'Apricot Crush' (som har akkurat samme farge som innsiden av en cantaloupe-melon) blant de 5 hotteste fargene i 2023.

I tillegg kommer den mørkere grønne 'Sage Leaf' som også holder seg innenfor melon-skalaen.

Nå har vi slått fast at årets farge(r) 2023 skal finnes i frukt- og grøntavdelingen.

Men hvordan bruker du egentlig årets farge 2023 i innredningen?

Slik bruker du årets farge(r) 2023

Årets farge 2023
© Jotun

De grønnaktige nyansene mot de varme oransje tonene danner en kontrast i seg selv, som umiddelbart fremhever hverandre. Så har du noe du ønsker å sette fokus på i innredningen, så skal du få kontrastene i spill akkurat som her med den blågrønne vegg og den oransje sirkelen. Hvis veggen for eksempel hadde vært beige så hadde det vært noe helt annet - kan du se det for deg?

Årets farge 2023
© Farrow & Ball

Det er nærliggende å tenke de sarte grønne og gule nyansene som en del av rommets store flater, fordi de er enkle å sette sammen med andre ting og fordi de ikke virker for dominerende.

Her er det lurt å velge nyanser som tar hensyn til dagslyset i rommet du skal male. Er det for eksempel snakk om nordvendte vinduer bør du gå etter varme nyanser, mens syd- og vestvendte klarer litt kjøligere toner uten de blir for kalde fordi lyset er varmt i seg selv.

Årets farge 2023
© Jotun

For max dramatikk kan du også gå utenfor rammene i forhold til den 'vanlige' fargefordeling som mange av oss mer eller mindre bevisst følger, hvor de milde fargene får mye plass, mens de litt villere brukes til å fremheve detaljer.

Her er det hele snudd på hodet og Jotuns “Bella” er brukt på veggen og ikke kun som tilbehør.

Årets farge 2023
© Nordsjö

Selv om melontrenden kan virke en smule vågal, så er faktisk de gule nyansene et sikkert og vakkert valg som gir litt mer wow-effekt enn standard beige og grå, men uten å hoppe ut i den helt dype ende av boligbassenget.

Legg til varme tresorter og ubleket lin. Så har du en tidløs vinner!