Denne fargen elsker vi nå!

Fondveggen er døende - for nå er vi tøffere. Les om vårens fargetrender.

Denne fargen er en av vårens hotteste.

© Jotun/LADY

Lisbeth Larsen, fargesjef og trendansvarlig i Jotun, ser trendene lenge før de fleste. Og hun hadde rett for et halvt års tid siden, da hun fortalte oss om de kommende trendene. Hun mente vi kom til å elske mint. Og det gjør vi!

Ikke bare hvitt

  • Jeg tror jeg kan snakke for alle malebutikker i Skandinavia når jeg sier at lyse mint-farger selges mest akkurat nå, sier Larsen.

Mint er en av de største trendfargene denne våren. Kanskje fordi den både er dristig og beskjeden på en gang? Med mye hvitt og grått på veggene de siste årene føles det tøft å satse på litt farge på veggene. Samtidig er mint-fargen både diskré og delikat. Og dessuten er den full av muligheter!

Fargen er fantastisk både matt og blank. Fargenyansen Minty Breeze har hittil blitt solgt mest, sammen med den lekre fargen Senses.

  • Jeg har selv malt to hele rom i Minty Breeze og i Senses, forteller Larsen.

Duse, matte hudtoner er også superpopulært - røffe rosatoner med et hint av rødt. Du må ikke forveksle disse rosatonene med søte polkadotter for det er de langt i fra. Med en dæsj grått blir de lune, sier Larsen.

*HUDTONER* Liker du varme farger kan denne trendy nyansen være noe for deg! Soveromsveggene er malt med LADY Balance - Senses, sengegavlen med LADY Supreme Finish Matt - Senses og benken med LADY Supreme Finish Halvblank - Lys Antikk. Foto: Jotun/LADY.

Vi eksperimenterer For bare et par år siden ville alle ha en fondvegg. Gjerne en farge eller et mønster som fengslet blikket, men nå dør fondveggen ut. I følge Larsen har vi blitt tøffere. Vi ønsker en helhet i rommet og har større tro på oss selv. Alle fire vegger skal males. Og de skal helst males i lune, duse og trygge farger.

For å variere kan vi male en dør i en annen farge enn resten av rommet. Gjerne match døren med et møbel. Gjenbruk er det store nå og vi har blitt mer bevisst på å ta vare på tingene. Veldig mange finner møbler via Finn.no, og med et par strøk med malingskosten blir de som nye. Prøv du også!

Prøv deg fram**

Har du lyst til å prøve deg på litt farge hjemme? Du kan gjerne holde deg til ett fargekart, ja du kan faktisk holde deg til én farge. Med én farge kan du skape en nydelig kontrast til interiøret ditt. Larsens råd er å velge deg en farge, for eksempel Soft-mint eller Minty Breeze. Mal veggene matte og bruk samme farge med glans på lister, vinduer og dørkarmer. Resultatet er superfint!

DISKRÉ Minty Breeze har blitt en stor hit. Kanskje ikke så rart. Den er en perfekt miks av tøff og beskjeden. Her ser vi den i kombinasjon med fargen Soft Mint. Foto: Jotun/LADY.

For sikkerhetsskyld

Trender kommer og går tenker du kanskje, men noen trender blir lenge. Vi har for eksempel alle et forhold til fargen Caffe Latte. Den rejerte fra sent på nittitallet og helt frem til bare et par år siden. Det kan vi kalle en varig trend.

Nå er det kalk som gjelder. Og høyst trolig vil denne være trendy lenge.

  • Kalk passer til så mye. Kalk passer til gamle møbler fra femtitallet, den passer med den skandinaviske stilen – ja, den er virkelig allsidig, sier Larsen.

Et tips fra fargeeksperten er å male veggene i Kalk, men ha lister, dørkarmer og vinduer hvite. Mot det hvite kommer det lune i kalkfargen godt frem. Dette er en kombinasjon du kan leve lenge med!

*NØYTRAL Kalkgrå er den nye Caffe Latte! Her ser du den fine fargen LADY Pure Color 10342 Kalkgrå. Foto: Jotun/LADY.*