Dette er årets trendfarge 2022 fra Nordsjö

Se hvilken farge ekspertene har valgt som årets farge i boligen neste år, og ikke minst hvorfor.

© Nordsjö

Hva er årets farge i boligen 2022?

Etter en lang periode der nøytrale og dempede farger har dominert, er det mer livlige farger og lyse toner som preger neste års fargetrender hos Nordsjö.

Fargeeksperten har valgt en lys, luftig og optimistisk nyanse som årets farge 2022, og Ann-Charlotte Linde som er nordisk fargesjef i Nordsjö beskriver fargen slik:

"Fargen speiler den grenseløse himmelen over oss, hvilket gir oss rom for å omdefinere holdningen til våre hjem, naturen, kunsten og måten vi lever på. Vi tror på å gi mennesker sjansen til å skinne gjennom fargers uendelige muligheter til å vise hvem man er."

Navnet på årets farge er "Bright Skies" og er en blå nyanse som skal gi en behagelig stemning av ny frisk luft i hjemmene våre.

Kanskje akkurat det veldig mange av oss trenger etter noen vanskelige pandemi-år?

årets trendfarge 2022

Årets farge 2022

© Nordsjö

En farge som speiler våre behov

Valget av årets farge 2022 er basert på arbeidet til et globalt trendteam satt sammen av anerkjente designere fra hele verden, og ledet av fargeekspert Heleen van Gent ved AkzoNobels Global Aesthetic Center.

Innsikten fra dette arbeidet viser at behovet for et friskt pust i hverdagen er større enn noen gang.

  • Etter en periode der vi har vært innestengte med en begrenset bevegelighet, opplever vi nå et sterkt behov for å ta steget ut igjen, oppleve naturen og verden rundt oss - vi ønsker å ha en ny optimistisk innstilling til alt, forteller Heleen i et globalt presseevent på lanseringsdagen.
årets trendfarge 2022

Heleen van Gent har det siste tiåret ledet teamet bak årets farge.

© Nordsjö

Slik kan du bruke "Bright Skies"

Årets farge fungerer godt sammen med en mengde andre nyanser, fra de myke og nøytrale til de glade og lyse farger.

Sammen med årets farge presenterer Nordsjö fire forskellige fargepaletter som hver især reflekterer interiørtrender som vi kommer til å se mer av i tiden fremover.

Palettene komplementerer også Bright Skies, og nedenfor kan finne inspirasjon til hvordan du på ulike måter kan bruke årets farge 2022 i innredningen.

årets trendfarge 2022
© Nordsjö

1. Skap et rom som fungerer til alt

Når hjemmet har blitt til både kontor, treningssenter og skole må vi tenke nytt på hvordan vi bor i det. Når behovet endrer seg fra et øyeblikk til et annet trenger man et sted som er åpent og fleksibelt, et sted hvor man kan omstille seg øyeblikkelig.

Paletten «Workshop Colours» består av flere fargenyanser for å skape et energisk, friskt og fleksibelt rom hvor man kan gjøre alt.

© Nordsjö

2. Sett naturen først

Paletten «Greenhouse Colours» bringer alle de positive effektene fra naturen inn i hjemmet.

Lyse, naturlige nyanser av grønn, grå og blå er farger som kan få et hvert rom til å føles friskt.

© Nordsjö

3. Rom for ettertanke

Paletten «Studio Colours» gir oss sjansen til å rømme vekk til et sted hvor man føler seg inspirert og drømmende.

Luftig rosa, rød og oransje bidrar til å gjøre et hvert rom om til et hellig sted.

© Nordsjö

4. En frisk start

Med sine luftige, nøytrale toner er paletten «Salon Colours» som et blankt kanvas som er perfekt å kombinere med Bright Skies for å gi et hvert rom en frisk start.